Romige kipcurry met mango chutney

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

erg lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Kipfilet
2 el olie
1 ui
2 teentjes knoflook
1tl sambal oelek
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl djahe (gemberpoeder)
1 tl koenjit (geelwortel
1 tl ketoembar (gemalen koriander)
2 tl kerriepoeder (curry madras)
3 el mango chutney
200 ml kokosmelk
Gehakte koriander
1 mango
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

In pan olie verhitten en hierin de blokjes kip bakken en daarna met schuimspaan voorzichtig uit de pan nemen en apart houden.
De fijngesneden ui, knoflook en sambal oelek 2 minuten al roerend bakken.
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (zo verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree).
Gemberpoeder, koenjit, koriander en kerriepoeder toevoegen en 1 minuut al roerend meebakken.
Mango chutney en kokosmelk erdoor roeren en aan de kook brengen.1 minuut zachtjes laten koken. Vlak voor het opdienen de kip erdoor doen en even mee verwarmen.
Proeven en eventueel nog wat citroensap toevoegen. Garneren met verse koriander en sliertjes verse mango.

Serveertip

lekker met rijst of naanbrood en een salade

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jcmpolman avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten