Romige kipcurry met mango chutney
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
erg lekker
Bereidingswijze
In pan olie verhitten en hierin de blokjes kip bakken en daarna met schuimspaan voorzichtig uit de pan nemen en apart houden.
De fijngesneden ui, knoflook en sambal oelek 2 minuten al roerend bakken.
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (zo verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree).
Gemberpoeder, koenjit, koriander en kerriepoeder toevoegen en 1 minuut al roerend meebakken.
Mango chutney en kokosmelk erdoor roeren en aan de kook brengen.1 minuut zachtjes laten koken. Vlak voor het opdienen de kip erdoor doen en even mee verwarmen.
Proeven en eventueel nog wat citroensap toevoegen. Garneren met verse koriander en sliertjes verse mango.
Serveertip
lekker met rijst of naanbrood en een salade