RUNDSVLEES STROGANOFF - Het beste recept -

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2022
  • RUNDSVLEES STROGANOFF - Het beste recept -

    RUNDSVLEES STROGANOFF - Het beste recept -

    RUNDSVLEES STROGANOFF - Het beste recept -

Malse en sappige biefstukreepjes met champignons en uien, gesmoord in een hartige zure roomsaus. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olie
1 el boter
1 ui dun gesneden
250 g champignons/kastanjechampignons gesneden
1/2 kg biefstuk in reepjes gesneden
60 ml wodka
zout
peper vers gemalen
125 ml runderbouillon
1 laurierblad
1 tl volkoren mosterd
250 ml crème frache of zure room
3-4 takjes-bladpeterselie fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit olie en boter in een zware koekenpan en bak uien en champignons op middelhoog vuur gedurende 7-10 minuten. Verwijder en zet opzij.
-Voeg de gesneden biefstuk toe aan dezelfde koekenpan en bak snel op hoog vuur gedurende 3-5 minuten.
-Voeg wodka toe en kook verder tot de alcohol is opgebrand, voeg bouillon, mosterd, laurier, zout en peper toe.
-Schraap de bodem van de pan met een spatel om alle bruine stukjes los te maken, ze zullen veel smaak aan de saus toevoegen.
-Doe de champignons en uien terug in de pan en kook 3 minuten tot alles door en door warm is en borrelt.
-Roer de zure room er op laag vuur door om te voorkomen dat de saus gaat splijten. Strooi er peterselie over en haal van het vuur.
-Serveer met aardappelpuree of rijst.

Bron

pinterest - chef = Vikalinka

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten