Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2022
  • Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

  • Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

  • Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

  • Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

  • Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

  • Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

    Asperges - Aardappelsalade met ham, bieslook en Belgische mayonaise...

Een dergelijk recept als dit heb ik ooit in een blad zien staan. Daar werd  een  salade gemaakt met asperges uit een glas. Niks mis mee, maar voor mij persoonlijk ondenkbaar in het aspergeseizoen. Dan gebruik je uiteraard verse asperges. Zodoende heb ik mijn eigen recept gecreëerd met verse asperges. Als hoofdgerecht, op een buffet of als begeleiding bij een bbq een uitstekende en lekkere keuze. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram geschilde vastkokende aardappelen in blokjes van circa 1 cm
500 gram geschilde witte asperges
1/2 blokje kippenbouillon met minder zout
2 hard gekookte eieren in vieren gedeeld
1 plak achterham van 100 gram in kleine blokjes
circa 10 gram verse bieslook in kleine stukjes geknipt.
2 volle el Belgische mayonaise
1 volle el Griekse yoghurt
2 tl zachte mosterd of meer naar smaak.
peper en zout uit de molen naar smaak

1 à 2 kropjes baby little gem
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, vergiet, dunschiller, snijplank en mes

Bereidingswijze

Kook de geschilde asperges met de schillen en de kontjes in water met het bouillonblokje beetgaar. Giet af , maar vang de bouillon op. Spoel de asperges koud en snij in kleine stukjes.( bewaar enkele topjes ter garnering)

Kook de blokjes vastkokende aardappel gaar in de aspergebouillon, spoel koud en laat goed uitdruipen.

Meng de mayonaise met de yoghurt, peper en zout ( naar smaak) en de mosterd tot een dressing. Roer er de stukjes bieslook door. Roer de dressing voorzichtig door de asperges, aardappel en hamblokjes. ( Tot hier kun je voorbereiden en de kom tot gebruik koud en afgedekt wegzetten)

OPMAAK VAN DE SALADE

Leg de blaadjes little gem verdeeld over 2 borden. Besprenkel met een beetje olijfolie. Verdeel er de salade over en garneer met de stukjes ei , wat peterselie of basilicum. En enkele topjes van de asperges.

Serveertip

Kies voor een andere ham soort ( serrano of Parma) of met kaas naar keuze als je vegetarisch wil.

Uiteraard kun je deze salade ook lauwwarm serveren.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 10-06-2022

Hai, captainberend , wat leuk om te horen, dat jullie ervan hebben gesmuld. Dankjewel om dit even te vermelden. Groetjes Lidy.

captainberend avatar
captainberend 09-06-2022

Wat hebben we gesmuld,het was overheerlijk dank je voor het recept Lidy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten