witte chocoladebrownies met macadamia's
- Internationaal, Banket
- 60-120 min.
Dit recept heb ik uit de chocoladebijbel. Heerlijk recept. Ik heb het recept iets aangepast. maar ik vindt het recept zo lekker dat ik hem geregeld voor mensen maak.
Ingrediënten 12 personen
115 gr bloem1/2 tl bakpoeder
snuf zout
175 gr witte chocolade
65 gr basterdsuiker
115 ongezouten boter
2 eieren
1 tl vanille extract
140 gr pure chocolade (pure chocoladechips)
glazuur:
100 gr melkchocolade
140 gr macadamianoten
Benodigdheden
bakvorm 22 cmmixer
bakpapier
Bereidingswijze
1. smelt de witte chocolade, boter en basterdsuiker al roerend au bain marie. laat het iets afkoelen.
2. verwarm de over op 180 graden
3. zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. klop de eieren en vanille extract erdoor.
4. roer het bloem, bakpoeder en het zout erdoor. roer
5. hak de pure chocolade in stukjes en roer door het mengsel.
6. vet de springvorm in. evt. bakpapier op de bodem.
7. bak de brownie 16 a 20 min. check met sateprikker of het goed is. als je van smeuig houdt moet de sateprikker er nog met wat deeg uitkomen. bak hem dan niet te lang.
8. Als de brownie haal je hem uit de oven.
9. hak de macadamianoten in kleine stukjes
10. smelt de melk chocolade en smeer met een mes over de brownie.
11. strooi de macadamianoten erover en druk ligt aan op de chocolade.