Gerookte Palingsalade met limoen en radijs
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Dat je met gerookte paling meer kunt dan enkel als borrelhapje op toast, bewijst deze fijne salade.
Heerlijke lentesalade( maaltijdsalade) met gerookte paling, die in 10 minuten op tafel kan staan , mits je de radijsbloemetjes al wat eerder hebt gemaakt. Ik serveerde de salade met Philadelphia op bruin volkorenbrood.
Ingrediënten 2 recipe.people
100 gram gerookte paling120 gram gemengde salade naar keuze
1/2 -1 bosje radijs (10 bloemetjes en enkele radijsjes in plakjes gesneden).
1 bosui in ringetjes
1 limoen
1 el verse basilicum klein gehakt
2 el mayonaise( of halvanaise)
1 el olijfolie
1/2 el honing of agavesiroop
peper naar smaak uit de molen
Benodigdheden
saladeborden, snijplank, mes en komBereidingswijze
Verdeel de salade over de 2 salade borden. Klop een heerlijke dressing van het sap van een halve limoen, de rasp, olijfolie, agavesiroop, fijngehakte verse basilicum, peper en de mayonaise. Proef en zet even aan de kant.
Snij de paling in schuine stukjes van circa 4 cm. Verdeel deze over de salade. Verdeel er de pakjes radijs en bosui ringetjes over. Giet er de dressing over en werk de salade af met de radijsbloemetjes en wat plakjes limoen.
Bron
Aangepast recept van Visrecepten.nl eigen tekst en foto's
Serveertip
Snij de radijsjes diep in, maar niet door. Leg ze in koud water met wat ijsblokjes en een theelepel zout. laat staat en de bloemetjes gaan open.