Indische lamscurry of 'Dhabe Ka Gosht'

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-05-2022
  • Indische lamscurry of 'Dhabe Ka Gosht'

    Indische lamscurry of 'Dhabe Ka Gosht'

    Indische lamscurry of 'Dhabe Ka Gosht'

Een eenvoudige rustieke curry wordt traditioneel langzaam gekookt op houtskool.  Het is eenvoudig te koken en vol van smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram lamsbout in blokjes (met bot)
3 uien
2 tomaten
2 eetlepels gember-knoflookpasta (2 delen knoflook en 1 deel gember)
5 verse groene pepers
1/2 bos koriander
Gember Julienne voor garnering
1 tl kurkuma
2 tl rode chilipoeder mild
1 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl Garam masala
1/2 theelepel kasoori methi (gedroogde fenegriek)
Zout naar smaak
3 peulen groene kardemom
1 peul zwarte kardemom
3 laurierblaadjes
1 stokje kaneel
6 el mosterdolie of plantaardige olie
1 el desi ghee
Sap van een halve citroen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Was het lam in koud water en laat het water weglopen. Snijd uien fijn. Snijd de tomaten fijn en snij de groene pepers in stukjes.
- Verhit mosterdolie in een kookpot. Eenmaal verwarmd voeg je alle hele kruiden toe. Kook de kruiden ongeveer een minuut tot alle smaak vrijkomt in de olie. Voeg nu de gesneden uien toe en bak ze licht goudbruin.
- Voeg het lam toe en bak nog 10 minuten. Voeg het zout toe. Voeg nu gember en knoflookpasta toe. Kook nog 10 min.
- Voeg de poedervormige kruiden toe, behalve Garam masala en kasoori methi. Kook nog 5 minuten tot de kruiden gelijkmatig zijn opgenomen. Voeg 2 kopjes heet water toe. Dek de pan af met een deksel en kook 20 minuten op laag vuur.
- Verwijder na 20 minuten het deksel en voeg de gesneden tomaten toe en kook 5-7 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager, voeg nog een kop heet water toe en laat nog 20 minuten sudderen of tot het vlees zacht is. Ik voeg altijd aardappelen toe aan mijn curry, dus als je wilt, kun je in dit stadium twee in vieren gesneden aardappelen toevoegen.
- Verwijder het deksel en meng goed. Voeg Garam masala, kasoori methi, fijngehakte koriander, citroensap en desi ghee toe. Verhoog het vuur en kook 2-3 minuten. Als je klaar bent, doe je het in een serveerschaal en garneer je met gemberjulienne en gehakte koriander.

Serveer met warme chapati's of gestoomde rijst en uiensalade.

Bron

pinterest : chefashishbhatia

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten