Skottelbraai chili con carne - zeer pikant -

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2022
  • Skottelbraai chili con carne - zeer pikant -

    Skottelbraai chili con carne - zeer pikant -

    Skottelbraai chili con carne - zeer pikant -

  • Skottelbraai chili con carne - zeer pikant -

    Skottelbraai chili con carne - zeer pikant -

    Skottelbraai chili con carne - zeer pikant -

Een  =1.6rem !importantSkottelbraai is een gasbarbecue met een grote ‘schotel'; de Skottel. Deze Skottel heeft een groot oppervlak (ø 48cm) en is ideaal voor het grillen, wokken of bakken van allerlei eenpansgerechten; van roerbakmaaltijden tot gebakken eieren met spek, maar je bakt er ook eenvoudig je vlees in of een reuzenpannenkoek voor de kinderen!Uiteraard lukt het gerecht evenzo op een gewone bbq  of grill pan ! Het belooft een zinderende avond te worden met deze pittige chili con carne van de skottelbraai. Lekker met rijst of tortillachips.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
3 tenen knoflook
2 groene paprika's
800 g kidneybonen in blik
340 g maiskorrels in blik
3 el zonnebloemolie
500 g rundergehakt
2 tl komijnzaad
25 g Verstegen kruidenmix chili con carne
400 g tomatenblokjes in blik
200 ml water
1 rode peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
skottelbraai

paellapan met deksel (Ø 47 cm)

geen skottelbraai ? Gebruik dan een hapjespan met deksel

Bereidingswijze

1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm.

2. Doe de bonen en mais in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

3 Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Fruit de uien, knoflook en paprika 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

4. Voeg het komijnzaad en de kruidenmix toe en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, mais, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

5. Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rode peper.

Bron

ah

Serveertip

Vegatip : Vervang het gehakt door 400 g rulstukjes en voeg 200 ml water extra, toe.

Lekker met gekookte rijst of tortillachips.

Geen skottelbraai-paellapan? Gebruik dan een hapjespan met deksel.
Bereidingstip : Wil je de chili minder pittig? Verwijder dan eerst de zaadlijsten uit de rode peper.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten