Tostones
- Caribisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Tostones zijn dubbelgebakken bakbananen. Lekker met guacamole of tomatensalsa!
Ingrediënten 6 personen
3 bakbananen600 ml arachideolie om te frituren
½ tl zout
Benodigdheden
keukenpapierBereidingswijze
- Schil de bakbananen: snijd eerst de uiteinden eraf. Snijd met een klein scherp mesje over de lengte op de naden in. Pel vervolgens met je handen de schil eraf.
- Snijd het vruchtvlees in plakken van ca. 2 cm dik.
- Verhit een laagje olie van ca. 1 cm tot 160 °C. in de pan en frituur de bakbananen in delen in ca. 6 min. goudgeel. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bedek een stevige (houten) snijplank met wat bakpapier en leg een deel van de gebakken bakbananen erop.
- Plet de plakken 1 voor 1 met het zware bakje/schaaltje tot ze ca. een ½ cm dik zijn. Zorg ervoor dat de plakken niet uit elkaar vallen.
- Verhit de olie tot 190 °C. Frituur de geplette plakken nogmaals ca. 2-3 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog heet zijn met het zout.
Bron
ah