Tostones

  • Caribisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Tostones

    Tostones

    Tostones

Tostones zijn dubbelgebakken bakbananen. Lekker met guacamole of tomatensalsa!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 bakbananen
600 ml arachideolie om te frituren
½ tl zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier

Bereidingswijze

- Schil de bakbananen: snijd eerst de uiteinden eraf. Snijd met een klein scherp mesje over de lengte op de naden in. Pel vervolgens met je handen de schil eraf.
- Snijd het vruchtvlees in plakken van ca. 2 cm dik.
- Verhit een laagje olie van ca. 1 cm tot 160 °C. in de pan en frituur de bakbananen in delen in ca. 6 min. goudgeel. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Bedek een stevige (houten) snijplank met wat bakpapier en leg een deel van de gebakken bakbananen erop.
- Plet de plakken 1 voor 1 met het zware bakje/schaaltje tot ze ca. een ½ cm dik zijn. Zorg ervoor dat de plakken niet uit elkaar vallen.
- Verhit de olie tot 190 °C. Frituur de geplette plakken nogmaals ca. 2-3 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog heet zijn met het zout.

Bron

ah

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten