Kip Tinga
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 26-05-2022
Kip Tinga geeft een nieuwe draai aan je taco's. Het is verbazingwekkend wat een klein blikje chipotle-pepers aan een maaltijd kan toevoegen..... Dit gerecht kan je met een slow cooker rustig laten garen .
Ingrediënten 6 personen
1 kg kippenborsten of dijen zonder botten200 g zoete ui (gehakt)
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 roma tomaten in blokjes
1-2 chipotle pepers in adobosaus ( kant en klaar ) fijn gehakt
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gemalen komijn
10 cl kippenbouillon
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
Tortilla's om te serveren
Toppings :
Zure room
Geraspte kaas
Avocado
Sla
Benodigdheden
slow cookerBereidingswijze
-Leg de kip op de bodem van de slowcooker.
-Voeg ui, knoflook, tomaten en kippenbouillon toe aan de slowcooker.
-Meng in een aparte kom de olie, chipotle pepers, oregano, komijn en zout.
-Voeg het mengsel toe aan de slowcooker en meng alles door elkaar.
-Kook 4-6 uur op low of 2-3 uur op high.
Serveer met tortilla's, over rijst- of slacups.
Bron
pinterest : chef = Allison Treadwell
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties