Kip Tinga

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-05-2022
  • Kip Tinga

    Kip Tinga

    Kip Tinga

Kip Tinga geeft een nieuwe draai aan je taco's. Het is verbazingwekkend wat een klein blikje chipotle-pepers aan een maaltijd kan toevoegen..... Dit gerecht kan je met een slow cooker rustig laten garen .

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg kippenborsten of dijen zonder botten
200 g zoete ui (gehakt)
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 roma tomaten in blokjes
1-2 chipotle pepers in adobosaus ( kant en klaar ) fijn gehakt
1 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gemalen komijn
10 cl kippenbouillon
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
Tortilla's om te serveren

Toppings :
Zure room
Geraspte kaas
Avocado
Sla
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slow cooker

Bereidingswijze

-Leg de kip op de bodem van de slowcooker.
-Voeg ui, knoflook, tomaten en kippenbouillon toe aan de slowcooker.
-Meng in een aparte kom de olie, chipotle pepers, oregano, komijn en zout.
-Voeg het mengsel toe aan de slowcooker en meng alles door elkaar.
-Kook 4-6 uur op low of 2-3 uur op high.

Serveer met tortilla's, over rijst- of slacups.

Bron

pinterest : chef = Allison Treadwell

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten