Gazpacho van courgette
- Frans, Soep
- 20-30 min.
Lekkere koude soep van courgette, spinazie, knoflook, sjalot........de luxe ! Makkelijk en super lekker !
Ingrediënten 2 personen
2 courgette, fijngesneden1 teen knoflook, geperst
1 sjalot, gesnipperd
1 el gedroogde oregano
1 liter water
1 handvol spinazie
1 handvol rucola
0,5 handvol basilicumblaadjes
1 blokje groentebouillon
olijfolie
peper
zout
45 g stracciatella of burrata ( Italiaanse buffelmelkkaas)
enkele topjes verveine (citroenverbena)
enkele blaadjes spinazie
0,5 tl gepofte boekweit
Benodigdheden
mixer / blender
Bereidingswijze
-Stoof de courgettes in olijfolie met de knoflook, sjalot, oregano en een snufje peper en zout in een kookpot gedurende 20 minuten. Voeg het water toe en breng aan de kook.
-Laat het geheel gedurende 5 minuten koken.
-Voeg de gestoofde courgettes samen met de spinazie, rucola, basilicum, groentebouillon en een goede scheut olijfolie en snufje zout in een blender en mix fijn.
-Serveer koud als gazpacho met slierten stracciatella en werk af met topjes verveine, spinazieblaadjes, gepofte boekweit en een draai van de pepermolen.
Bron
njam