Gevulde onion bomb

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Gevulde onion bomb

    Gevulde onion bomb

    Gevulde onion bomb

Een lekker en origineel bijgerecht voor Uw BBQ party . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 uien (groot, ontdaan van de buitenste schil)
90 milliliter barbecuesaus
80 gram paneermeel
4 mozzarellabolletjes
500 gram gehakt
16 speklapjes
1 ei
1 theelepel provençaalse kruiden
1⁄2 theelepel lookpoeder
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de ui door midden en hou de buitenste laag van elke ui apart, snipper het binnenste van 1 ui fijn.

-Meng het gehakt, de gesnipperde ui, paneermeel, ei, BBQ-saus, lookpoeder, Provençaalse kruiden, peper en zout stevig onder mekaar met de handen.

-Maak gehaktballen die passen tussen de schillen van de uien en duw in elke gehaktbal een balletje mozzarella, druk de zijkanten van de ui rondom de gehaktbal en omwikkel met spekplakjes.

-Prik vast met een tandenstoker en bak op de BBQ gedurende een 10-15 minuten tot het gehakt volledig gaar is binnenin.

Bron

spar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten