Met Camembert Gevulde Baguette.......

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2022
  • Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

  • Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

  • Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

  • Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

  • Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

  • Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

  • Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

  • Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

    Met Camembert Gevulde Baguette.......

 Een heerlijk broodje dat we als hoofdgerecht hebben gesmikkeld. Ik las een dergelijk recept in een magazine van een Duitse supermarkt. Een broodje, dat om veel variatie vraagt. Ook lekker met bijvoorbeeld knapperig uitgebakken spekblokjes. En gevuld met zongedroogde tomaatjes, olijven en basilicum in combinatie met bijvoorbeeld romige brie.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 baguette naar keuze ( ik had volkoren desem)
camembert
50 gram ham blokjes
5-6 grote kastanje champignons schoongeveegd in plakjes

VOOR DE KRUIDENBOTER

50gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
8 takjes bladpeterselie gesnipperd
klein bosje bieslook fijn geknipt
1 teen knoflook uit de pers
peper en zout uit de molen naar smaak
snuifje mild paprikapoeder
enkele druppels citroensap en een beetje rasp
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapier, kom, pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Roer alles voor de kruidenboter door elkaar proef ( voeg eventueel nog toe naar smaak) en zet opzij.

Snij de broodjes 5 of 6x voor 2/3 in en buig de gleufjes iets uit.






Verwarm een koekenpan , voeg een klein klontje boter toe en bak de ham blokjes knapperig. Voeg de plakjes champignons toe en bak enkele minuten mee. Breng op smaak met peper . ( Ik nam geen zout, ham blokjes zijn al zout genoeg)

HET VULLEN.

In elke opening een kloddertje kruidenboter. Vervolgens gaan in elke opening wat ham blokjes en champignons. Als laatste plakjes camembert.

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de broodjes op. Zet de broodjes voor 8-10 minuten in een oven van 200 graden, totdat de kaas gesmolten is.

Bron

Duits supermarkt blaadje. Eigen tekst en foto's en een kleine aanpassing

Serveertip

Ook lekker met brie en zongedroogde tomaatjes. Of met wat plakjes olijven als je dat lekker vindt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten