Met Camembert Gevulde Baguette.......
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijk broodje dat we als hoofdgerecht hebben gesmikkeld. Ik las een dergelijk recept in een magazine van een Duitse supermarkt. Een broodje, dat om veel variatie vraagt. Ook lekker met bijvoorbeeld knapperig uitgebakken spekblokjes. En gevuld met zongedroogde tomaatjes, olijven en basilicum in combinatie met bijvoorbeeld romige brie.
Ingrediënten 2 personen
2 baguette naar keuze ( ik had volkoren desem)camembert
50 gram ham blokjes
5-6 grote kastanje champignons schoongeveegd in plakjes
VOOR DE KRUIDENBOTER
50gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
8 takjes bladpeterselie gesnipperd
klein bosje bieslook fijn geknipt
1 teen knoflook uit de pers
peper en zout uit de molen naar smaak
snuifje mild paprikapoeder
enkele druppels citroensap en een beetje rasp
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapier, kom, pan, snijplank en mes
Bereidingswijze
Roer alles voor de kruidenboter door elkaar proef ( voeg eventueel nog toe naar smaak) en zet opzij.
Snij de broodjes 5 of 6x voor 2/3 in en buig de gleufjes iets uit.
Verwarm een koekenpan , voeg een klein klontje boter toe en bak de ham blokjes knapperig. Voeg de plakjes champignons toe en bak enkele minuten mee. Breng op smaak met peper . ( Ik nam geen zout, ham blokjes zijn al zout genoeg)
HET VULLEN.
In elke opening een kloddertje kruidenboter. Vervolgens gaan in elke opening wat ham blokjes en champignons. Als laatste plakjes camembert.
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de broodjes op. Zet de broodjes voor 8-10 minuten in een oven van 200 graden, totdat de kaas gesmolten is.
Bron
Duits supermarkt blaadje. Eigen tekst en foto's en een kleine aanpassing
Serveertip
Ook lekker met brie en zongedroogde tomaatjes. Of met wat plakjes olijven als je dat lekker vindt.