Chinese shrimp cakes
- Chinees, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-05-2022
Heerlijk simpel , mik alles in een kom, kneden , bakken en klaar,
Lekkere dip erbij & smullen maar.
Ingrediënten 2 personen
450 gram gepelde garnalen ( geen hollandse die zijn te dun , grote gepeld en ongekookt zonder staart natuurlijk )75 gram wortel
5 water kastanjes ( blikje toko of bij de grotere supers )
een handje koriander ( optioneel als je er tegen kan )
1 tl geraspte gember
2 tl mirin
2 tl oestersaus
1 tl sesamolie
1 tl maizena
2 tl bloem
1 eiwit
1 tl kristalsuiker
peper en zout
olie om in te bakken,
Benodigdheden
mesmengkom
diepe pan
je kunt met lepels bolletjes vormen en vervolgens plat drukken , maar ik kneed het met de hand, handschoentjes zijn aan te raden.
Bereidingswijze
Dep de garnalen goed droog en snijd deze fijn. Je mag nog wel wat structuur hebben, Snijd de wortel en de water kastanjes zo fijn mogelijk en hak de koriander fijn nogmaals optioneel ) . Meng de ingrediënten door elkaar en roer circa 5 minuten goed door. Als het nog te nat is, kun je er wat extra bloem aan toevoegen. Het idee is dat je een plakkerig gehaktmengsel krijgt.
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. leg een bol van het mengsel in de pan en druk met de achterkant van een spatel plat. Bak in circa 3 minuten per kant goudbruin. Je ziet de garnalen van grijs naar roze verkleuren als je ze bakt. Dan weet je dat ze gaar zijn.
Bron
streetfood sisters
Serveertip
als je net als ik niet tegen koriander kan vervang door bv. platte peterselie of fijn gesnipperde bosuitjes.
hoi sin, oester of chilli saus zijn echt goede sausjes voor erbij.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties