Kip Samba uit de slow-cooker

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Pittig kipgerecht dat we met de slowcooker bereiden 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr kippendij/ filet in dunne reepjes.
2 uien , fijn gehakt
2 rode pepers , fijn gehakt
6 teentjes knoflook, fijn gehakt
0.5 tl trassi
0.5 duim gember ,geraspt
1. el tomatenpuree
3 el sambal Brandal
3 el dikke ketjap (ABC bijv.)
1 el bruine of palmsuiker
Sap van halve citroen

Arrow Root * zie toelichting bij leuke tips
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Zet je pan op Saute of neem koekenpan. Vul deze met ruim olie. Niet te zuinig.
2. Bak de uien met rode pepers op smaak, voeg dan de trassi, tomatenpuree ,gember en knoflook toe en bak kort mee.
3. Voeg de kip toe en bak rondom aan, paar minuten is voldoende. Zet je pan stop. Doe hierbij de sambal, ketjap, citroensap en suiker.
4. Slowcook: 3.5 uur op low
Multi/ CPE : 7 min High Pressure NR

Als de saus wat dun is kun je dit binden met biologische arrow root. Dit is een natuurlijk bindmiddel en heeft geen bijsmaak.

Ik doe het nog even op een platte schaal onder de grill maar dit kun je ook overslaan en gelijk aanvallen!

Bron

Slow&multicooker

Serveertip

*Arrowroot is een zetmeel dat wordt verkregen uit de wortelstokken van verschillende tropische planten, traditioneel Maranta arundinacea, maar ook uit Florida arrowroot van Zamia integrifolia en tapioca van cassave, die vaak wordt aangeduid als arrowroot.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten