Super makkelijke linzen-kokos curry met bloemkool en spinazie

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-05-2022
  • Super makkelijke linzen-kokos curry met bloemkool en spinazie

    Super makkelijke linzen-kokos curry met bloemkool en spinazie

    Super makkelijke linzen-kokos curry met bloemkool en spinazie

Dit recept heerlijk! ik houd van dahl en hier zit nog wat extra groente in door de bloemkool toe te voegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram rode of gele linzen
1 (kleine) bloemkool
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kokosmelk (400 gram)
200 ml water (met half blokje groentebouillon)
3 handen verse spinazie
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 rode peper
2 cm verse gember
2 theelepels kurkuma
1 theelepel cayennepoeder
1 theelepel komijnzaad
optioneel: halve theelepel kaneel
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snipper de sjalotjes en hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit een stoof- of hapjespan met en flinke scheut olijfolie en fruit de sjalotjes een minuutje aan. Voeg vervolgens de gember, knoflook, peper en kruiden toe. Bak 2 minuten aan en blijf goed omscheppen.

Spoel de linzen af en bak deze 1 minuut mee in de pan. Voeg nu de tomatenblokjes, kokosmelk en water toe. Voeg naar smaak meer kurkuma toe. Schep alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 de curry minuten rustig pruttelen.

Verdeel de bloemkool in roosjes, voeg deze toe aan de pan en dek af met een deksel. Laat de curry minstens nog 20 minuten heel zachtjes pruttelen en schef af en toe om, zodat de linzen niet aanbranden. Check of de linzen gaar zijn, laat anders nog langer op het vuur staan. Meng de laatste minuut de verse spinazie door de curry en breng op smaak met peper en een snuf zout.

Serveer de linzen-kokos curry met naan.

Bron

https://www.feelgoodbyfood.nl/makkelijke-linzen-kokos-curry-bloemkool-spinazie/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten