Griekse bladerdeeghapjes met spinazie en feta

  • Grieks, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-05-2022
  • Griekse bladerdeeghapjes met spinazie en feta

    Griekse bladerdeeghapjes met spinazie en feta

    Griekse bladerdeeghapjes met spinazie en feta

Voor mijn nichtje en haar kinderen maakte ik een Griekse maaltijd met allerlei verschillende gerechten. Deze bladerdeeghapjes gevuld met spinazie en feta vielen goed in de smaak.Ik had nog een zak spinazie a la crème in de vriezer (bedoeld voor andere kleintjes) en die kon ik mooi gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 plakjes bladerdeeg (ontdooid), gehalveerd
300 gram spinazie a la crème (uit de diepvries, ontdooid)
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
peper, zout
1/2 theelepel oregano
plm. 60 gram feta, kleine stukjes
1 eetlepel paneermeel
1 losgeklopte eidooier
sesamzaad (optioneel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat
bakpapier
koekenpan

Bereidingswijze

Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig.
Meng de ontdooide spinazie erdoor en laat dit op een lage warmtebron garen.
Maak de spinazie op smaak met gedroogde oregano, peper en zout. Laat wat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Meng de feta en het paneermeel door de spinazie.
Leg op elk half plakje bladerdeeg een hoopje spinazie.
Rol het op en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden.
Bestrijk elk rolletje met wat eidooier en strooi er wat sesamzaad over.
Bak de rolletjes plm. 20 minuten in een op 200 graden (boven- en onder-wamte) voorverwarmde oven.

Serveertip

Ook lekker met stukjes gedroogde tomaat in plaats van feta.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten