Griekse bladerdeeghapjes met spinazie en feta
- Grieks, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 22-05-2022
Voor mijn nichtje en haar kinderen maakte ik een Griekse maaltijd met allerlei verschillende gerechten. Deze bladerdeeghapjes gevuld met spinazie en feta vielen goed in de smaak.Ik had nog een zak spinazie a la crème in de vriezer (bedoeld voor andere kleintjes) en die kon ik mooi gebruiken.
Ingrediënten 4 personen
6 plakjes bladerdeeg (ontdooid), gehalveerd300 gram spinazie a la crème (uit de diepvries, ontdooid)
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
peper, zout
1/2 theelepel oregano
plm. 60 gram feta, kleine stukjes
1 eetlepel paneermeel
1 losgeklopte eidooier
sesamzaad (optioneel)
Benodigdheden
bakplaatbakpapier
koekenpan
Bereidingswijze
Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig.
Meng de ontdooide spinazie erdoor en laat dit op een lage warmtebron garen.
Maak de spinazie op smaak met gedroogde oregano, peper en zout. Laat wat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Meng de feta en het paneermeel door de spinazie.
Leg op elk half plakje bladerdeeg een hoopje spinazie.
Rol het op en leg het op de met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden.
Bestrijk elk rolletje met wat eidooier en strooi er wat sesamzaad over.
Bak de rolletjes plm. 20 minuten in een op 200 graden (boven- en onder-wamte) voorverwarmde oven.
Serveertip
Ook lekker met stukjes gedroogde tomaat in plaats van feta.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties