Asperge-aardappel-ovenschotel

  • Wereld, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-05-2022
  • Asperge-aardappel-ovenschotel

    Asperge-aardappel-ovenschotel

    Asperge-aardappel-ovenschotel

Soulfood Alarm! Gemakkelijk te bereiden en het smaakt ook nog sensationeel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr. aardappels of verse aardappelschijfjes
zout
250 gr. groene asperges
250 gr. witte asperges
snufje suiker
1 liter warm water

saus:

10 gr. zachte boter
15 gr. bloem
200 gr. kookroom 15%
50 gr. kooknat
zout
snufje nootmuskaat
8 gr. sojasaus
1/2 theel. groente- of kruidenbouillonpoeder
zout en peper

1 pakje hamreepjes
geraspte Goudse kaas
evt. 1 tomaat, in stukjes gesneden
peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
monsieur cuisine of thermomix / oven

Bereidingswijze

Aardappels schillen en in schijfjes snijden (of kant en klaar gesneden aardappelschijfjes gebruiken). Van de groene asperges de houtachtige uiteinden afsnijden en de witte asperges schillen.
Water in de mixkom gieten. Aardappelschijfjes in het kookmandje doen en in de mixkom zetten. De asperges in de stoom-opzet doen, met een snufje suiker bestrooien, op de mixkom zetten en stomen, 20 min. op stand 2.
De oven voorverwarmen op 180 C. boven- en onderwarmte. De ovenschaal invetten.
De mixkom leeggieten, 50 gr. kookvocht opvangen.
Aardappelschijfjes in de ovenschaal doen, met zout kruiden. Asperges op de aardappels leggen.
Peterselie in de mixkom doen. 6 sec., stand 8 fijnhakken en apart zetten.
Boter in de mixkom doen, 45 sec./100 C./stand 1 smelten.
Bloem toevoegen. 2 min./100 C./stand 1 fruiten.
Kookroom, kookvocht, zout, nootmuskaat, sojasaus en bouillonpoeder toevoegen. 3 sec./stand 5 doorroeren, daarna 6 min./100 C./stand 1 koken. Saus met zout en peper afmaken.
Saus over de asperges gieten, met hamblokjes en kaas bestrooien en in de voorverwarmde oven 25 min. bakken.
De ovenschotel met gehakte peterselie garneren en serveren.

Bron

Food With Love

Serveertip

De gaartijd hangt af van de dikte van de aardappelschijfjes en asperges.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten