braziliaanse avocado's

  • Braziliaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
2 grote rijpe avocado's

citroensap

zout en peper

50 gr paranoten, fijngehakt

50 gr cheddarkaas, geraspt

2 el Parmezaanse kaas

2 afgestreken eetlepels verse peterselie, fijngesneden

2 grote, rijpe tomaten, ontveld en in stukjes

paneermeel

25 gr gesmolten boter

wat paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De avocado's halveren, de pit verwijderen en het vruchtvlees voorzichtig uit de schil scheppen.
De binnenkant van de schil met wat citroensap bestrijken.
Het vruchtvlees in stukjes snijden, besprenkelen met wat citroensap en bestrooien met zout en peper.
Noten, kaassoorten, peterselie en tomaat toevoegen.
Voorzichtig door elkaar scheppen.
De vulling in de avocadohelften scheppen, bestrooien met wat paneermeel en besprenkelen met gesmolten boter.
Hierover nog wat paprikapoeder strooien en de avocado's 15 minuten in de oven zetten (200 C/gasstand 6).

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ellentje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten