Aardbeientaart met Limoncello

  • Internationaal, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2022
  • Aardbeientaart met Limoncello

    Aardbeientaart met Limoncello

    Aardbeientaart met Limoncello

Deze aardbeientaart heb ik gemaakt voor de koffiemiddag in het verzorgingstehuis hier in Stadtlohn. De taart was in een mum van tijd op. In plaats van de bodem zelf te bakken kun je ook een kant-en-klare bodem gebruiken of  een koekjesbodem. De mascarpone kun je vervangen door roomkaas.Je moet wel rekenen op 5 uur wachttijd want de taart moet opstijven in de koelkast.
Ik heb een recept van internet gehaald (Lecker.de) maar de taart verder naa eigen idee gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
Deeg
2 Eieren (M)
175 gram suiker
50 gram bloem
1 eetlepel cacao
15 gram maïzena
1 afgestreken theelepel bakpoeder

Vulling
6 blaadjes gelatine
500 gram aardbeien
500 gram mascarpone
1 zakje vanillesuiker
Sap van 1/2 citroen
100 ml Limoncello + 1 eetlepel
200 ml slagroom

Boter en bloem voor de vorm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van ca. 26 cm Ø
mixer
beslagkommen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op175 graden boven- en onder-warmte of 150 graden hete-lucht.
Springvorm invetten en met bloem bestuiven.
Eieren scheiden. Eiwit met 2 eetlepels koud water stijf kloppen. 75 gram suiker beetje voor beetje mee kloppen. Eidooiers erdoor roeren.
Bloem, cacao, maïzena en bakpoeder mengen en voorzichtig door de ei-massa spatelen.
Deeg in de ingevette vorm doen en in het midden van de oven plm. 20 minuten bakken. In de vorm laten afkoelen.

Aardbeien schoonmaken en halveren.
Gelatine plm. 5 minuten weken in koud water.
Mascarpone, vanillesuiker, 100 gram suiker, citroensap en Limoncello door elkaar mengen.
1 eetlepel Limoncello in een pannetje verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en in de warme Limoncello smelten. 3 eetlepels mascarponecrème hierdoor mengen en dit daarna door de totale mascarponecrème mengen. De mascarponecrème plm. 15 tot 20 minuten in de koelkast zetten tot de crème begint op te stijven.
Slagroom stijf kloppen en door de mascarponecrème spatelen.

Deel van de aardbeien met het snij-gedeelte op de biscuitbodem tegen de rand van de springvorm zetten (zie foto).
Van de overgebleven aardbeien een gedeelte bewaren voor garneren van de taart.
Rest aardbeien in stukjes mengen door de mascarponecrème.
Mascarpone-aardbeien-crème over het biscuit verdelen en gladstrijken..
Versieren met overgebleven aardbeien.
Taart minimaal 4 uur koud wegzetten.

Serveertip

Kan ook met een gekochte bodem of koekjesbodem.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten