Hasselbacktomaten caprese

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2022
  • Hasselbacktomaten caprese

    Hasselbacktomaten caprese

    Hasselbacktomaten caprese

Heerlijk zuiders BBQ bijgerecht dat je in de keuken maakt, zodat je aan de BBQ alleen maar hoeft te bakken ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 smaaktomaten
1/2 plantje basilicum
125 g mozzarella
4 el groene pesto
2 el olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ ovenschotel
aluminiumfolie

Bereidingswijze

Bereiding in de keuken (15 min.) :

1 Snij inkepingen in de breedte van elke tomaat. Snij zo diep mogelijk (tot ± 3/4 diep) en laat tussen elke inkeping ± 1/2 cm. Laat de mozzarella uitlekken en snij in dunne schijfjes. Pluk de blaadjes basilicum (hou er enkele apart voor de afwerking).
2 Vul elke inkeping met wat pesto, een schijfje mozzarella en enkele basilicumblaadjes. Smeer ook wat pesto op de bovenkant van de tomaten.

Bereiding op de barbecue (15 min.) :

- Schik de tomaten op een barbecuebestendige ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Laat 10 à 15 min. afgedekt bakken (bv. met aluminiumfolie). Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de basilicum.

Bron

colruyt

Serveertip

drankensuggestie

Bier : Rodenbach Classic Roodbruin bier

Wijn : Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten