Hasselbacktomaten caprese
- Italiaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 20-05-2022
Heerlijk zuiders BBQ bijgerecht dat je in de keuken maakt, zodat je aan de BBQ alleen maar hoeft te bakken !
Ingrediënten 4 personen
4 smaaktomaten1/2 plantje basilicum
125 g mozzarella
4 el groene pesto
2 el olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Benodigdheden
BBQ ovenschotelaluminiumfolie
Bereidingswijze
Bereiding in de keuken (15 min.) :
1 Snij inkepingen in de breedte van elke tomaat. Snij zo diep mogelijk (tot ± 3/4 diep) en laat tussen elke inkeping ± 1/2 cm. Laat de mozzarella uitlekken en snij in dunne schijfjes. Pluk de blaadjes basilicum (hou er enkele apart voor de afwerking).
2 Vul elke inkeping met wat pesto, een schijfje mozzarella en enkele basilicumblaadjes. Smeer ook wat pesto op de bovenkant van de tomaten.
Bereiding op de barbecue (15 min.) :
- Schik de tomaten op een barbecuebestendige ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Laat 10 à 15 min. afgedekt bakken (bv. met aluminiumfolie). Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de basilicum.
Bron
colruyt
Serveertip
drankensuggestie
Bier : Rodenbach Classic Roodbruin bier
Wijn : Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties