Engels Stoofvlees

  • Engels, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Engels stoofvlees kan erg lekker zijn! Ik heb goedkoop vlees gebruikt van de ALDI. Het kost best wel een hoop tijd om stoofvlees te maken, maar naar mijn mening is het de moeite waard. De smaak is heerlijk! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg gerolde runderborst
1 laurierblad
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
zout en versgemalen zwarte peper
4 kleine hele uien, geschild
4 kleine wortelen, geschild
4 stengels bleekselderij, in drieën gesneden
½ grote koolraap, geschild en in stukjes gesneden
110 gram rundvleespuree
110 oz. donkergekookte champignons
een halve liter (275 ml) hete bouillon (of heet water verrijkt met een halve theelepel worcestershiresaus en 2 theelepels champignonketchup)
een takje tijm

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt eerst de braadvet in een dikke kookpot en doe er, wanneer het heet is, het vlees in, braad het aan alle kanten aan en leg het dan op een bord.

Vervolgens de uien, wortels, selderij en koolraap lichtbruin bakken en ook deze tijdelijk op een bord leggen. Giet vervolgens al het vet uit de pan, leg het borststuk er weer in en schik de groenten en champignons rond het vlees. Voeg de hete bouillon, het laurierblad en de tijm toe en een beetje zout en peper. Dek af met folie en een goed sluitend deksel en plaats, zodra het vlees begint te pruttelen, in het midden van de oven en laat ongeveer 3 uur staan.

Als u klaar bent, legt u het vlees en de groenten op een verwarmde serveerschaal, brengt u het vocht aan de kook en laat u het stevig koken tot het iets is ingekookt. Meng de boter en de bloem tot een pasta, voeg dit bij het vocht en klop tot de saus dikker wordt. Serveer met het vlees en wat scherpe Engelse moste

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jerah avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten