Kip Madras uit India

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-05-2022
  • Kip Madras uit India

    Kip Madras uit India

    Kip Madras uit India

Chicken Madras is een heerlijke kipcurry die je altijd en voor elke gelegenheid kunt bereiden met de  speciale Madras Curry Powder. Deze Chicken Madras smaakt zelfs beter dan elke afhaalmaaltijd en je kunt hem bereiden  in een Instant Pot, slowcooker of gewoon op de kookplaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
1 kg kippenbouten zonder vel
400 g ui grof gehakt
300 g tomaat grof gehakt
1 el tomatenpuree (verdund)
1 el gember-knoflookpasta
¼ tl Kurkumapoeder
¼ tl rode chilipoeder
10 cl olie
Zout (naar smaak)

Kruidenpoeders :
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
¼ tl Kurkumapoeder
1 tl rode chilipoeder
2-3 eetlepels Madras Curry Poeder

Voor de gekruide yoghurt :
12 cl Yoghurt
½ tl Tandoori Masala (gekocht in de winkel)
¼ tl Paprika of Deggi Mirch of Kashmiri Red Chili Powder
snufje kurkumapoeder
Zout (naar smaak)

Kruiden om te te garneren :
½ tl hele komijnzaad
2 droge rode chilipepers
10 verse kerrieblaadjes (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Hoe de kip marineren?
-Doe de kip op botten in een schone, droge kom. Voeg ¼ tl kurkumapoeder, ¼ tl rode chilipoeder, 1 el gemberknoflookpasta en wat zout naar smaak toe. Masseer de stukjes kip goed in, zodat alle stukjes gelijkmatig bedekt zijn met de ingrediënten. Zet opzij terwijl je de rest van het spul klaarmaakt.

Hoe maak je de gekruide yoghurtsaus?
-meng de kruiden onder de yoghurt en zet opzij

Hoe kook je de Chicken Madras in de 'presspot' ?

-Zet de presspot op SAUTE en houd deze op NORMAAL. Voeg ongeveer ½ van de genoemde olie toe.
Wanneer de olie matig heet wordt, laat u de gemarineerde kipstukjes voorzichtig los en schroeit ze goudbruin. Zet opzij als ze mooi aangebraden zijn.
-Voeg in dezelfde pan de rest van de olie toe en laat de komijn, de droge rode chili en een paar kerrieblaadjes een paar seconden sissen of tot ze aromatisch zijn.
- voeg de gesnipperde uien toe en bak heel goed totdat de uien lichtbruin van kleur worden en olie uit de zijkanten van de pan begint te komen.
-Voeg de gehakte tomaten toe en bak ze totdat de tomaten helemaal papperig zijn en de olie eruit begint te sijpelen. Het zou ongeveer 2-3 minuten moeten duren.
-Voeg vervolgens de droge kruidenpoeders toe, behalve het Madras-kerriepoeder. Geef alles een goede mix en bak de kruiden totdat de rauwe geur volledig verdwijnt en de olie eruit begint te sijpelen. Als de kruiden aan de bodem van de pan blijven plakken, besprenkel je met wat water en blijf je bakken.
-Voeg nu de madras-kerriepoeder toe en bak tot het aromatisch is.
-Voeg de aangebraden stukjes kip toe en meng alles goed zodat de stukjes kip goed bedekt zijn met de bhuna masala. Bak even mee tot de stukjes kip goed geroosterd zijn in de masala. Het zou ongeveer 3-4 minuten moeten duren.
-Zet het vuur lager en houd het op LAAG.
-Voeg nu de tomatenpuree + de gekruide yoghurt toe en meng alles goed. Na ongeveer 1 minuut zet u het vuur in de SAUTE-modus op NORMAAL. Blijf frituren tot het stadium van het sijpelen van de olie is bereikt. De masala wordt donkerder naarmate je ze blijft frituren.
-Voeg warm of heet water toe en geef alles een zeer goede mix. Voeg niet te veel water toe. De stukjes kip moeten slechts 70% in water ondergedompeld zijn.
-ANNULEER de SAUTE-modus & sluit het deksel van de presspot zorg ervoor dat de klep zich in de AFDICHTING-positie bevindt. Druk nu op de PRESSURE COOK-knop en zet deze gedurende 5 minuten op HOOG.
-Na 5 minuten, wanneer u de pieptoon van het IP hoort, onmiddellijk een SNELLE DRUKONTLASTING doen. Open het deksel van de pot.
-ANNULEER de PRESSURE COOK-modus & schakel de SAUTE-modus in en zet deze op NORMAAL. Laat sudderen tot de saus dikker wordt en de gewenste consistentie naar wens is bereikt.
-Garneer met nog een paar verse kerrieblaadjes als je wilt en serveer warm

Hoe Chicken Madras op het fornuis koken?
-Het hele recept blijft precies hetzelfde. Gebruik gewoon een koekenpan of Kadai om de Madras-kipcurry te koken en gebruik middelhoog vuur om het te koken. Na het toevoegen van water aan de pan of kadai, dek af en kook op middelhoog vuur tot de stukjes kip goed gaar zijn. Het zou je 15-20 minuten moeten kosten. Heet opdienen.

Bron

pinterest chef = meghna

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten