Chili met kip

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-05-2022
  • Chili met kip

    Chili met kip

    Chili met kip

Lekkere snelle chili van kidneybonen met stukjes kipfilet.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram kipfilet, in stukjes
1 blikje kidneybonen (plm. 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (plm.380 gram)
2 eetlepels tomatenpuree
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 gele paprika, in blokjes
1/2 groene paprika, in blokjes
1 laurierblad
1/2 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
1/2 theelepel chilivlokken
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
2 eetlepels zonnebloemolie
peper en zout naar smaak
2 gehakte lente-uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of hapjespan

Bereidingswijze

Verhit de in een hapjespan of wok en bak hierin de stukjes kipfilet snel om en om bruin.
Kruid de kip met peper en zout en zet ze even apart.
Bak in het overgebleven vet de ui- en knoflooksnippers glazig.
Bak het laurierblad en de tomatenpuree even mee.
Voeg dan de blokjes paprika toe en bak ook 2 minuten al omscheppend mee.
Voeg de tomatenblokjes en alle kruiden hieraan toe en laat alles een kwartiertje sudderen op een lage warmtebron.
Voeg dan de kidneybonen en de stukjes kip toe en warm alles goed door.
Maak op smaak met peper en zout.
Verwijder het laurierblad en garneer de chili met lente-uitjes.

Serveertip

Lekker met een tomatensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten