Aardappelpuree met spinazie, vissticks en spiegelei
- Kinderkeuken, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Jeugdherinneringen: vissticks met aardappelpuree, spinazie en spiegelei. Het lievelingseten van veel kinderen.
Ingrediënten 4 personen
Aardappelpuree:900 gr. bloemige aardappels, in stukken
150 gr. melk
70 gr. kookroom, 15%
50 gr. zachte boter
1/2 theel. zout
snufje nootmuskaat
Spinazie:
600 gr. verse bladspinazie
1 ltr. water
1/2 theel. groentebouillon- of kruidenbouillonpoeder
1 sjalot
evt. 1 teentje knoflook
30 gr. boter
1 eetl. olijfolie
20 gr. bloem
100 gr. slagroom
1/4 theel. zout
snufje peper
flink snufje nootmuskaat
vissticks
eieren
Benodigdheden
Monsieur Cuisine of Thermomix / airfryer of oven
Bereidingswijze
De spinazie goed wassen, steeltjes verwijderen en in de diepe stoomschaal doen.
Aardappels in het kookmandje doen en in de mixkom zetten.
Water met bouillonpoeder in de mixkom gieten. De stoomschaal erop zetten.
Stoomstand / 30 min..
Stoomschaal eraf halen. Kookmandje eruit nemen. Mixkom legen, maar 100 ml. kookvocht opvangen.
Mixkom drogen.
Sjalot en evt. knoflookteentje in de mixkom doen.
6 sec. / stand 5 fijnhakken.
Boter en olie toevoegen.
Fruiten 3 min. / 120 C.
Bloem toevoegen.
Fruiten 3 min. / 120 C.
Slagroom, kookvocht, zout, peper en nootmuskaat toevoegen.
Koken 5 min. / 100 C.
De uitgelekte spinazie toevoegen.
4 sec. / stand 4 fijnhakken.
Naar smaak nog kruiden en boter toevoegen.
Voor de aardappelpuree het roeropzetstuk in de schone mixkom zetten.
Melk en slagroom in de mixkom doen.
Verwarmen 2 min. / 100 C.
Aardappels, zout, boter en nootmuskaat toevoegen.
30 sec. / stand 3 pureren.
Vissticks bakken in de airfryer of oven.
Spiegeleieren bakken en met aardappelpuree, spinazie en vissticks serveren.
I.p.v. spiegeleieren neem ik altijd hardgekookte eieren..
Bron
Food With Love