THAISE SAUS (NAM JIM JAEW)

  • Thais, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-05-2022
  • THAISE SAUS (NAM JIM JAEW)

    THAISE SAUS (NAM JIM JAEW)

    THAISE SAUS (NAM JIM JAEW)

Deze Thaise saus is rokerig, kruidig, zoet en zuur. Het is eigenlijk alles wat je leuk vindt aan Thais eten in één kom. Deze Thaise dipsaus vind je op elke straathoek in Thailand omdat hij snel te maken is en met simpele ingrediënten. Sprenkel deze Thaise Chili-dipsaus over gegrilde kip, biefstuk, varkensvlees, plakkerige rijst of wat je maar wilt!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Saus (Thaise chili dipsaus)

15 g sjalotten, fijngesnipperd
40 g koriander, fijngehakt
1 tot 1 heel limoensap
1 tot 1 ½ el vissaus
½ tl tot 1 tl bruine suiker
1 tot 1 ½ tl gedroogde rode pepervlokken
1 el geroosterd “kleefrijst” poeder, zie hieronder

Thais geroosterd "kleefrijst" poeder (graanvrije, glutenvrije versie):

50 g rauwe cashewnoten
50 g hennepzaadharten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de sjalot en koriander fijn. Meng in een middelgrote mengkom ingrediënten van sjalot tot rode pepervlokken. Roer ze snel om en meng. Laat de saussmaak ongeveer 10-15 minuten op kamertemperatuur komen.
-Rooster ondertussen de cashew- en hennepharten in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3-4 minuten. Roer en gooi vaak om te voorkomen dat ze aanbranden.

-Je weet wanneer ze klaar zijn. Je moet een nootachtige geroosterde smaak ruiken en de noten en zaden zijn licht goudbruin.
-Maal de noten en zaden in een kleine keukenmachine of maal ze in een vijzel tot ze grof gemalen zijn.
-Strooi vlak voor het serveren 1 eetlepel geroosterd "rijstpoeder" over de saus.

Gebruik en serveer onmiddellijk voor gegrild vlees (kip, rundvlees of varkensvlees).

Bron

Pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten