Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-05-2022
  • Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

    Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

    Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

  • Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

    Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

    Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

  • Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

    Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

    Asperge ovenschotel met aardappel, ham, (room)kaas en eieren

Ik zou eigenlijk soep maken van de stukjes asperges die ik gekocht had maar besloot toch om een ovenschotel te maken. Gemakkelijk in een saus van gesmolten roomkaas. Je kunt dit ook maken met asperges uit pot of blik.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 grote aardappelen, geschild in schijfjes
500 gram asperges, geschild in stukken
1 theelepel suiker
Peper, zout
1 eetlepel boter
1 klein sjalotje, gesnipperd
150 gram gekookte ham in reepjes
2 hardgekookte eieren, in stukken
100 gram roomkaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
pan voor de aardappelen en de asperges

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte
Kook de plakjes gaar in water met zout.
Kook de geschilde aspergestukken gaar in water met een theelepel suiker.
Giet de aardappelschijfjes af in een vergiet en laat goed uitleken.
Giet de stukjes asperges af.

Verhit de boter in een koekenpan en en fruit hierin de sjalot-snippers.
Voeg de roomkaas hieraan toe en laat dit op een lage warmtebron zachtjes smelten.
Meng de stukjes asperges, reepjes ham en stukjes ei door de saus.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Leg de helft van de plakjes aardappel onderin de ovenschaal.
Verdeel hierover de aspergesaus.
Daarover weer een laagje aardappelschijjes en wat geraspte kaas.

Bak de schotel plm. 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.

Serveertip

Ook lekker met asperges uit pot of blik.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten