Bloemkool ovenschotel met ham en brie
- Nederlands, Ovenschotel
- 10-20 min.
- Geplaatst op 16-05-2022
Een eenvoudig te maken ovenschotel waarvoor de stukjes aardappel en de bloemkoolroosjes samen gekookt worden. Hierover gaat een saus met gesnipperde sjalot en reepjes ham. Plakjes brie erover en dan in de oven gratineren. Lekker schoteltje.
Het recept heb ik gevonden op Boodschappen.nl maar heb de bereiding een beeje aangepast.
Ingrediënten 2 personen
400 gram vastkokende aardappels (geschild, in kleine stukken)1/2 bloemkool (in roosjes)
20 gram roomboter
1 sjalotje (gesnipperd)
1 eetlepel bloem
1 dl melk
Nootmuskaat
Peper, zout
100 gram gekookte ham in reepjes
100 gram brie (in dunne plakken)
Benodigdheden
panvergiet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte
Kook de aardappels met zout en doe na plm. 5 minuten koken de bloemkoolroosjes bij de aardappelen. Kook ze samen gaar.
Giet de aardappelen en de bloemkool af in een vergiet en laat goed uitleken.
Verdeel de aardappels en de bloemkool goed door elkaar en doe ze over in een ovenschaal.
Verhit de boter en fruit hierin de sjalot-snippers.
Voeg de bloem toe en bak dit heel even mee.
Giet al roerend de melk erbij en kook zachtjes een gebonden saus ontstaat zonder klontjes.. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer de reepjes ham door de saus.
Giet de saus over de aardappels en de bloemkool..
Leg de plakjes brie erop en bak de bloemkoolschotel plm. 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Bron
Oven bloemkoolschotel met ham en kaas - Boodschappen - Boodschappen
Serveertip
In plaats van brie kun je ook gewoon geraspte kaas over de schotel strooien.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties