1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Aardappelsalade
  6. beierse aardappelsalade

beierse aardappelsalade

Door: ellentje

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-08-1999

Ingrediënten 5 personen


900 gr nieuwe aardappeltjes
4 el olijfolie
4 lente uitjes, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
2 el verse dille (fijgesneden) of 1 el gedroogde
2 el wijnazijn
1/2 tl suiker
zout en peper
2 el verse peterselie, fijngesneden



Een recept wat door mijn zoon op smulweb gezet is maar nu hij geen pagina meer heeft staat het op mijn pagina

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappeltjes goed wassen (niet schillen), in een pan doen en in water net gaar koken. De olijfolie in een braadpan verhitten terwijl de aardappeltjes koken. Lente-uitjes en knoflook in 2-3 minuten zacht bakken. De dille toevoegen en 1 minuut zacht mee laten bakken. De wijnazijn en de suiker toevoegen en de suiker al roerend laten smelten. De pan van het vuur nemen en het mengsel op smaak brengen met zout en peper. De aardappelen afgieten en terwijl ze nog heet zijn, begieten met de dressing. Aardappelen af laten koelen en met gehakte peterselie bestrooien.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top