Vegetarische (pr)ei ovenschotel

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2022

Hier thuis 1 van de favorieten, ook van de kinderen. Recept is eigen creatie. Lekker experimenteren met vegetarisch eten 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Ingrediënten voor 6 personen:
3 preien
2 grote uien
3 teentjes knoflook
200 gram geraspte kaas
1 groot blikje tomatenpuree
Basilicum
Ca 500/600 gram aardappels (of kant en klare aardappelpuree)
6 eieren
Melk
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, ovenschaal, aardappel stamper.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

De puree:
Schil de aardappels en kook ze gaar.
Stamp ze met een scheut melk en voeg 150 gram geraspte kaas en zout en peper naar smaak toe. Roer dit goed door elkaar tot het een mooie gladde puree is.

De prei:
Snij de prei, ui en knoflook. Bak dit samen en voeg de tomatenpuree en basilicum toe wanneer de prei zacht is. Doe peper en zout erbij.
Laat dit mengsel 5 minuutjes “pruttelen” en roer regelmatig om.

Doe het preimengsel in de ingevette ovenschaal.
Daaroverheen verdeel je de aardappelpuree en duw dit voorzichtig aan met een vork.
Maak 6 kuiltjes in de aardappelpuree en doe in ieder kuiltje een ei.
Vervolgens verdeel je nog wat strooikaas er overheen (naast het ei, het oog wil ook wat).

Vervolgens zet je het ongeveer 30 minuten in de oven. Het is klaar zodra de eitjes gaar zijn. Evt kan je de oven de laatste 5 minuten op de grillstand zetten zodat het een mooi bruin korstje krijgt.

Serveertip

Serveer er eventueel salade of zoetzure komkommer erbij, altijd lekker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten