Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

  • Regionaal, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2022
  • Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

  • Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

  • Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

  • Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

  • Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

  • Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

  • Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

  • Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

    Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

Soms kom je recepten tegen van dicht bij de bron.
In de lente ligt er op vele plekken in Zuid Limburgse bossen een deken van daslook. Het lijkt me dan ook waarschijnlijk dat zodoende dit recept is ontstaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 dl groenten- of gevogeltebouillon
- 4 dl volle melk
- 4 dl kookroom
- versgemalen peper en zeezout
- 2-4 handenvol daslook (naar smaak)
- 2 eidooiers (of hele eieren)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Zet de bouillon in gelijke delen met volle melk en kookroom op het vuur en breng het aan de kook.
- Breng op smaak met peper uit de molen en zeezout en voeg op het laatste moment de fijn gesneden daslook toe.
- Laat de soep 5 minuutjes trekken op een klein pitje (de soep mag niet meer koken!!) en blender het geheel glad na toevoegen van de geklopte eieren (of dooiers) roer alles goed door elkaar.
- Serveer in een diep bord of kom en garneer eventueel met een blaadje of wat bloemetjes (ook eetbaar) van de daslook.

Bron

petitchef-Taverna Lambieck / een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten