Italiaanse duivelsaus
- Italiaans, Saus/dressing
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-05-2022
Dit recept voor de 'diavolosaus' is een Italiaanse klassieke saus gemaakt met sappige tomaten en vurige chilivlokken, perfect voor zeevruchten en pasta.
Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie1 kleine ui gesnipperd
1 pittige peper fijngesneden (optioneel, voor extra pittig)
4 teentjes knoflook gesnipperd
1 blik in blokjes gesneden tomaten ( 400 ml)
2 theelepels pittige rode pepervlokken of naar smaak
12 cl droge witte wijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel gehakte peterselie
6-7 verse basilicumblaadjes gehakt
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote pan tot middelhoog vuur. Voeg de ui en rode peper toe. Bak ze 5 minuten om zacht te worden.
-Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot je die heerlijke knoflook ruikt.
-Voeg de geplette tomaten met hun sap, rode chilivlokken, witte wijn, oregano en zout en peper naar smaak toe.
-Laat 10 minuten (of langer) sudderen om de smaak te laten ontwikkelen.
-Roer de peterselie en basilicumblaadjes erdoor. Proef en pas op voor zout.
Serveer met pasta of zeevruchten, zoals Garnalen Fra Diavolo.
Bron
Chili Pepper - Pinterest
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties