Italiaanse duivelsaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2022
  • Italiaanse duivelsaus

    Italiaanse duivelsaus

    Italiaanse duivelsaus

Dit recept voor de 'diavolosaus' is een Italiaanse klassieke saus gemaakt met sappige tomaten en vurige chilivlokken, perfect voor zeevruchten en pasta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui gesnipperd
1 pittige peper fijngesneden (optioneel, voor extra pittig)
4 teentjes knoflook gesnipperd
1 blik in blokjes gesneden tomaten ( 400 ml)
2 theelepels pittige rode pepervlokken of naar smaak
12 cl droge witte wijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel gehakte peterselie
6-7 verse basilicumblaadjes gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een grote pan tot middelhoog vuur. Voeg de ui en rode peper toe. Bak ze 5 minuten om zacht te worden.
-Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut tot je die heerlijke knoflook ruikt.
-Voeg de geplette tomaten met hun sap, rode chilivlokken, witte wijn, oregano en zout en peper naar smaak toe.
-Laat 10 minuten (of langer) sudderen om de smaak te laten ontwikkelen.
-Roer de peterselie en basilicumblaadjes erdoor. Proef en pas op voor zout.

Serveer met pasta of zeevruchten, zoals Garnalen Fra Diavolo.

Bron

Chili Pepper - Pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten