Sticky honing-sriracha kippenborsten

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2022
  • Sticky honing-sriracha kippenborsten

    Sticky honing-sriracha kippenborsten

    Sticky honing-sriracha kippenborsten

Gebakken kippenborsten met kleverige honing Sriracha-saus - Zeg vaarwel tegen saaie en drooggebakken kip! Deze ovengebakken kipfilets gesmoord in een zoete en plakkerige saus barsten van de smaak en zijn perfect sappig. Lekker met rijst, bulgur , quinoa  of gebakken krieltjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels Sriracha ( kant en klaar te koop)
2 eetlepels honing
1 eetlepel rijstazijn (of witte wijnazijn)
Sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel vers geraspte gember
1 theelepel maizena
2 theelepels water
Zout en vers gemalen peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels sesamzaadjes, voor garnering
2 groene uien (pijpajuin) in dunne plakjes, voor garnering
Vers gehakte koriander, voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm je oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal licht in of smeer hem in met anti-aanbakspray.

2. Meng in een pan de honing, Sriracha, knoflook, gember, rijstwijnazijn, sojasaus en limoensap tot alles goed gemengd is. Verwarm op middelhoog vuur tot het kookt. Zet het vuur uit. Meng maizena met 2 theelepels water en roer de saus erdoor.

3. Kruid de kip naar smaak met peper en zout. Leg de kipfilets in de ovenschaal en garneer met 2/3 van de huisgemaakte saus. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak onafgedekt gedurende 30-40 minuten, of tot de interne temperatuur van de kip 165 ° C bereikt.

4. Haal uit de oven, garneer met sesamzaadjes, gesneden groene ui en koriander. Serveer onmiddellijk

Bron

Pinterest - christina cherrier -

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten