Koekenpan Kip In Geroosterde Paprika Boter Parmezaanse Saus

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2022
  • Koekenpan Kip In Geroosterde Paprika Boter Parmezaanse Saus

    Koekenpan Kip In Geroosterde Paprika Boter Parmezaanse Saus

    Koekenpan Kip In Geroosterde Paprika Boter Parmezaanse Saus

Krokante en hartige kipfilet gegrild tot in de perfectie en gestoofd in een weelderige geroosterde pepersaus. Het diner is klaar in minder dan 30 minuten!  Lekker met gestoomde bloemkoolrijst, bulgur, pasta of rijst . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
1 pot geroosterde paprikasaus
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 snufje cayennepeper, optioneel
2 – 3 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen peper naar smaak
70 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
2 flinke eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, plus meer voor garnering
Verse gehakte peterselie of basilicum, voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kruid de kipfilets aan beide kanten met Italiaanse kruiden, zout en peper. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilets toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten per kant, of tot ze mooi goudbruin zijn en het sap helder is. Kip overbrengen naar een bord.

2. Zet het vuur laag en voeg dan je geroosterde paprikasaus toe aan dezelfde koekenpan met de olie en de cayennepeper. Verhoog het vuur langzaam tot medium-laag en breng de saus zachtjes aan de kook. Laat 5 minuten sudderen, af en toe roeren.

3. Klop de in blokjes gesneden boter en geraspte Parmezaanse kaas erdoor tot het gesmolten is. Doe de gekookte kipfilets voorzichtig terug in de pan en laat nog 3 minuten in de saus sudderen.

Bron

Christina Cherrier

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten