Chocoladetaart

  • Frans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-05-2022

Rutger bakt heeft geniale recepten. Vandaar dat ik hem toevoeg op mijn smulweb pagina nadat collega's deze overheerlijke taart hadden gemaakt!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de taart
200 gr pure chocolade, met een cacaopercentage van 70 %, grof gehakt
200 gr boter
200 gr fijne suiker
5 eieren
¼ tl zout
1 tl vanille-extract
100 gr bloem

Voor de ganache
150 ml slagroom
150 gr pure chocolade, grof gehakt
30 gr boter, op kamertemperatuur

Verder nodig
boter, om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Ronde springvorm van 24 centimeter
- Bak papier
- Spatel / pannenlikker
- Kommetjes
- Pan
- Lepels
- Weegschaal
- Messen

Bereidingswijze

Taart:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe de gehakte chocolade en de boter in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met een laagje kokend water. Zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt.
- Smelt de boter en de chocolade au bain-marie en roer het daarbij regelmatig door.

- Doe de eieren met de suiker, het zout en vanille-extract in een kom en klop deze kort door.
- Roer hier vervolgens het chocolade-botermengsel door en meng tot slot de bloem erdoor.
- Schep het beslag in de vorm en bak de chocoladetaart in ongeveer 40 minuten gaar. Tijdens het afkoelen zakt de taart nog iets in, dat is normaal.

Ganache:
- Breng voor de ganache de slagroom aan de kook.
- Giet de warme room op de chocolade en laat deze smelten.
- Voeg de boter toe en roer alles goed door tot een glad en glanzende ganache.
- Laat de ganache op kamertemperatuur afkoelen.
- Bestrijk de taart met de chocoladeganache

Bron

https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/chocoladetaart/mijn-eerste-chocoladetaart/#comment-412275

Serveertip

Lekker met slagroom!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten