Kippenbouten in de oven met rabarber

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Kippenbouten in de oven met rabarber

    Kippenbouten in de oven met rabarber

    Kippenbouten in de oven met rabarber

Rabarber in een hartig gerecht? Ja hoor! De rabarbar zorgt voor de zurige toets die de kippenbouten helemaal tot hun recht doen komen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten
1/2 knoflookbol
4 stengels rabarber
2 citroenen
4 sjalotten
4 takjes citroentijm
100 g cashewnoten
2 el olijfolie
peper
zout

Voor de marinade:

200 ml sojasaus
2 el sesamolie
1 dl honing
1 limoen (sap)
1 citroen (sap)
300 g zilvervliesrijst
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de marinade:
-Zet een pannetje op het vuur met de sojasaus, honing, sesamolie, limoen- en citroensap en laat op een zacht vuurtje binden.
-Maak de rabarber schoon, snijd in stukken en roer onder de marinade.

Maak de kippenbouten klaar:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Kruid de kippenbouten met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en schroei de kippenbouten langs beide kanten.
-Pel de sjalotten en snijd overlangs in de helft. Schik de bouten in een ovenschotel, overgiet met de marinade en rabarber. Duw er de takjes tijm, sjalotten en knoflookteentjes tussen.
-Dek af met een vel aluminiumfolie en gaar de kip in de oven gedurende +/- 30 minuten.

Ondertussen:
-Rooster de cashewnoten, laat afkoelen en hak grof.
-Kook de rijst gaar.

Afwerking:
-Haal de kippenbouten uit de oven, werk af met enkele takjes citroentijm en de fijngehakte cashewnoten.

Serveer er de rijst erbij.

Bron

lekker van bij ons

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten