Kippenbouten in de oven met rabarber
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Rabarber in een hartig gerecht? Ja hoor! De rabarbar zorgt voor de zurige toets die de kippenbouten helemaal tot hun recht doen komen.
Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten1/2 knoflookbol
4 stengels rabarber
2 citroenen
4 sjalotten
4 takjes citroentijm
100 g cashewnoten
2 el olijfolie
peper
zout
Voor de marinade:
200 ml sojasaus
2 el sesamolie
1 dl honing
1 limoen (sap)
1 citroen (sap)
300 g zilvervliesrijst
Bereidingswijze
Maak de marinade:
-Zet een pannetje op het vuur met de sojasaus, honing, sesamolie, limoen- en citroensap en laat op een zacht vuurtje binden.
-Maak de rabarber schoon, snijd in stukken en roer onder de marinade.
Maak de kippenbouten klaar:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Kruid de kippenbouten met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en schroei de kippenbouten langs beide kanten.
-Pel de sjalotten en snijd overlangs in de helft. Schik de bouten in een ovenschotel, overgiet met de marinade en rabarber. Duw er de takjes tijm, sjalotten en knoflookteentjes tussen.
-Dek af met een vel aluminiumfolie en gaar de kip in de oven gedurende +/- 30 minuten.
Ondertussen:
-Rooster de cashewnoten, laat afkoelen en hak grof.
-Kook de rijst gaar.
Afwerking:
-Haal de kippenbouten uit de oven, werk af met enkele takjes citroentijm en de fijngehakte cashewnoten.
Serveer er de rijst erbij.
Bron
lekker van bij ons