Italiaanse Courgette -Tomatensoep met worst
- Italiaans, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-05-2022
Een pittige, super smaakvolle maaltijdsoep gemaakt met courgette , tomaten, paprika,........ De Italiaanse worst voegt ook meer geweldige smaak toe! Chipolata worst kan je ook gebruiken indien je de zoete Italiaanse worst niet zou vinden .
Ingrediënten 6 personen
1 eetlepel extra vergine olijfolie1/2 kg Italiaanse zoete worst, verwijderd uit de omhulsels ( of chipolata )
400 g ui, in blokjes gesneden
200 g selderij, in blokjes gesneden
200 g wortelen, in blokjes gesneden
300 g rode paprika, in blokjes gesneden (ongeveer een grote paprika)
2 eetlepels verse knoflook, fijngehakt
Snufje rode pepervlokken
1 blikje tomatenpuree
5 verse pruimtomaten, in blokjes gesneden
1 kg courgette in hapklare stukjes gesneden
1 theelepel zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
2 liter groentebouillon van goede kwaliteit
100 g geraspte Parmezaanse kaas, plus meer om te serveren
Een paar korstjes van Parmezaanse kaas (optioneel maar aanbevolen)
2 eetlepels verse basilicum gehakt
1 eetlepel verse oregano gehakt
Bereidingswijze
-In een grote soeppan olijfolie op middelhoog vuur en voeg, eenmaal heet, worstvlees toe. Breek vlees terwijl het kookt. Als het vlees bruin is, voeg je de ui, bleekselderij, wortel en paprika toe en bak je dit vier minuten.
-Verplaats de groenten naar de zijkanten en zet het vuur laag tot medium.
-Voeg knoflook, pepervlokken en tomatenpuree toe aan het midden en kook gedurende twee minuten, af en toe roeren.
-Voeg tomaten, courgette, zout, peper, bouillon, Parmezaanse kaas en Parmezaanse korst toe, samen met verse basilicum en verse oregano en roer om te combineren.
-Breng aan de kook en kook net lang genoeg tot de groenten zacht zijn, ongeveer 10-15 minuten.
-Haal van het vuur en verwijder en gooi de Parmezaanse kaasschillen weg.
-Serveer direct met extra Parmezaanse kaas ernaast.
Bron
Familie Feest
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties