De echte Griekse kippensoep met ei en citroen - Soupa avgolemono

  • Grieks, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-05-2022
  • De echte Griekse kippensoep met ei en citroen - Soupa avgolemono

    De echte Griekse kippensoep met ei en citroen - Soupa avgolemono

    De echte Griekse kippensoep met ei en citroen - Soupa avgolemono

Mijn nichtje kwam eten met haar twee kinderen. Nadat ik het hun gevraagd had, kozen ze voor Grieks eten. Vooraf maakte ik deze Griekse kippensoep met ei en citroen.
Allemaal vonden ze de soep erg lekker.
Mijn nichtje vroeg het recept en gaat de soep nu ook zelf maken.
Dit recept bestaat uit een combinatie van diverse recepten uit mijn Griekse kookboeken.
Ik wilde een soep die eenvoudig te maken was en klaar was en die uiteindelijk ook heerlijk smaakte.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 liter water
4 kleine kippendijtjes (of 2 kippenpoten)
2 kippenbouillontabletten
2 eetlepels rijst
2 eieren
2 citroenen
Gehakte peterselie om te garneren
Peper, zout
1 laurierblaadje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
zeef

Bereidingswijze

Doe de kip in een grote pan. Voeg1 liter koud water, het laurierblad en 2 kippenbouillontabletten hieraan toe.
Breng de soep langzaam aan de kook en laat de kip in plm.45 minuten gaar worden.
Het schuim dat aan de oppervlakte van de soep ontstaat eraf scheppen met een schuimpaan.
Gare kip uit de bouillon halen en apart leggen. Bouillon zeven en terugdoen in de pan.
De kip in kleine stukjes snijden en aan de bouillon in de pan.
Doe de rijst in de kokende bouillon. Laat alles zachtjes koken tot de rijst gaar is (plm.10 tot 15 minuten).
Pers de citroenen uit. Klop de eieren los in een kom. Meng het citroensap door de losgeklopte eieren.
Voeg eerst wat van de warme (beetje afgekoelde bouillon) toe aan het ei-citroenmengsel.
Goed blijven roeren.
Daarna dit mengsel door de soep roeren die al een beetje is afgekoeld.
De soep mag niet meer koken anders gaat het ei schiften.
Soep op smaak maken met peper, zout en gehakte peterselie.

Kali oreksi (is eet smakelijk)

Serveertip

Als je kippenpoten gebruikt moet je – als de kip gaar is – de botjes en vel verwijderen.
Bij gebruik van kippendijtjes hoef je die alleen maar klein te snijden.
Je kunt ook kipfilets gebruiken, maar de kip is dan een beetje droog.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten