Thandai Poeder

  • Indisch, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-05-2022
  • Thandai Poeder

    Thandai Poeder

    Thandai Poeder

Thandai Powder is een veelzijdig masalapoeder dat je gemakkelijk thuis maakt.

Met de smaken kardemom, saffraan, roos en boordevol noten, is dit poeder geweldig om je melk op smaak te brengen of te gebruiken in desserts!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
70 gram amandelen
50 g cashewnoten
1 theelepel hele zwarte peperkorrels
2 eetlepels venkelzaad
2 eetlepels maanzaad
30 groene kardemompeulen
2 eetlepels gedroogde rozenblaadjes
1/4 theelepel saffraandraadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Om het thandai-poeder te maken, voeg je alle ingrediënten toe aan een kruidenmolen.
-Maal tot je een glad poeder krijgt. Bewaar in een luchtdichte verpakking en gebruik indien nodig.

Bron

Manali

Serveertip

Om Thandai te maken :
-Verwarm 240 ml melk in een pan op middelhoog vuur. Als het warm is, voeg je er 1 eetlepel thandai-poeder aan toe, samen met 1-2 theelepels suiker (naar smaak).
-Roer tot alles goed gemengd is. Serveer warm of koud.
OPMERKINGEN
Dit recept geeft circa 165 gram thandai-poeder. Bewaar in een luchtdichte verpakking, het gaat een maand mee!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten