Gordon Ramsay's Rosewater Kulfi

  • Indisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2022
  • Gordon Ramsay's Rosewater Kulfi

    Gordon Ramsay's Rosewater Kulfi

    Gordon Ramsay's Rosewater Kulfi

Dit traditionele Indiase ijs is licht en verfrissend. Met een subtiele smaak en geur van rozenwater is het een prachtig dessert.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 L volle melk
3–4 kardemompeulen, zaden fijngemalen
130 g basterdsuiker
1 eetl. rozenwater
Rozenblaadjes, om te versieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kulfi vormpjes

Bereidingswijze

-Giet de melk in een brede pan met dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag, roer de gemalen kardemom erdoor en laat een uur sudderen of tot de helft is ingekookt. De melk moet regelmatig worden geroerd om te voorkomen dat deze aan de bodem van de pan blijft plakken en aanbrandt. Als zich een vel over de melk vormt, hoeft u zich geen zorgen te maken, roer het er gewoon weer door.
-Als de melk is ingekookt, voeg je de suiker en het rozenwater toe. Blijf sudderen, onder voortdurend roeren, gedurende twee tot drie minuten totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen, af en toe roeren om velvorming te voorkomen.
-Giet de afgekoelde melk in vier kulfi- of dariole-vormpjes. Dek de vormen af met huishoudfolie en leg ze voorzichtig in de vriezer. Bevries gedurende ten minste zes uur of 's nachts.
-Om de kulfis uit de vorm te halen, dompelt u de vormen kort in een kom met warm water en keert u ze om in ondiepe serveerschalen.

Versier eventueel met rozenblaadjes en serveer meteen.

Bron

Gordon Ramsay (Red)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten