Rabarbertaart met een heerlijke crèmelaag

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2022
  • Rabarbertaart met een heerlijke crèmelaag

    Rabarbertaart met een heerlijke crèmelaag

    Rabarbertaart met een heerlijke crèmelaag

  • Rabarbertaart met een heerlijke crèmelaag

    Rabarbertaart met een heerlijke crèmelaag

    Rabarbertaart met een heerlijke crèmelaag

Het recept van deze verrukkelijke rabarbertaart vond ik in het tijdschrift Kochen&Geniessen 5/2012. Ik had het recept destijds uitgeknipt omdat ik het zo'n lekkere taart vond. Afgelopen zondag gemaakt voor een vriendenclub. Iedereen vond het een heerlijke taart. Het receptlijkt ingewikkeld maar dat is het zeker niet. Ik ga deze taart zeker vaker maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Boter en bloem voor de vorm

250 gram bloem
1⁄2 afgestreken theelepel bakpoeder
100 gram + 150 gram + 50 gram suiker
Mespunt zout
125 gram koude boter
1 Ei (M)
750 gram rabarber (netto ca. 600 gram)
4 blaadjes witte gelatine
1 pakje vanillepudding (om te koken)
1⁄2 liter melk
250 ml slagroom
40 gram hazelnootkrokant
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 26 cm Ø
mixer of keukenmachine
kommen
steelpan

Bereidingswijze

Springvorm van 26 cm Ø invetten en met bloem bestuiven.
Bloem en bakpoeder door elkaar mengen.
100 gram suiker, mespunt zout, koude boter (in stukjes) en ei hieraan toevoegen.
Met de keukenmachine, mixer of handmatig hiervan een glad deeg kneden.
Deeg verpakken in huishoudfolie en 30 minuten laten rusten in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte. (of 175 graden hete-lucht).
Bodem en zijkanten (tot plm. 4 cm hoogte) van de springvorm bekleden met het deeg. In de deegbodem met een vork wat gaatjes prikken.
In het midden van de voorverwarmde oven het deeg 15 tot 20 minuten voorbakken.

Ondertussen rabarber schoonmaken en in plm. 2 cm lange stukjes snijden.
Rabarber mengen met 150 gram suiker (niet te lang laten staan !)
Voorgebakken taartbodem uit de oven halen en de rabarber gelijkmatig over de bodem verdelen. (foto).
Taart weer in de oven zetten en bij gelijke temperatuur plm. 25 minuten verder bakken. Taart uit de oven halen en laten en afkoelen.

Gelatine in koud water weken.
Puddingpoeder met 50 gram suiker en 6 eetlepels melk gladroeren.
Rest van de melk aan de kook brengen.
Gladgeroerde puddingpoeder door de gekookte melk roeren en nog 1 minuut laten doorkoken. Van de warmtebron afhalen.
Gelatine uitknijpen en al roerende oplossen in de hete pudding.
Af laten koelen, wel regelmatig even doorroeren.

Slagroom stijf kloppen en voorzichtig door de afgekoelde pudding mengen.
Pudding-slagroom-crème over de rabarber uitstrijken.
Taart plm. 4 uur koud wegzetten.
Uit de vorm halen en hazelnootkrokant erover strooien. .

Bron

Tijdschrift Kochen & Geniessen 5/2012

Serveertip

De taart heeft 4 uur nodig om op te stijven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten