Langzaam gegaarde runderschenkel (zonder been) met Chianti.
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
De Italiaanse keuken raakt nooit uit de mode. Dit recept voor Toscaanse langzaam gegaarde runderschenkel met chianti is een schitterend voorbeeld van hoe je dingen eenvoudig maar perfect kunt doen. Dit is geweldig om te maken als je een groot gezelschap moet bedienen .
Ingrediënten 8 personen
600 g runderschenkel, van het botolijfolie
2 grote uien, fijngesnipperd
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 wortel, fijn gesneden
6 dikke teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml chianti of stevige rode wijn
4 el tomatenpuree
4 laurierblaadjes
150 ml runderbouillon
gekookte verse pappardelle of aardappelen, om er bij te serveren
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180C/hetelucht 160C/gas 4.
-Kruid het vlees en bak het in een grote braadpan met een beetje olijfolie rondom bruin. Haal eruit en bak de uien, selderij, wortel en knoflook tot ze zacht zijn, voeg zo nodig wat meer olie toe. Schenk de wijn erbij, en laat opkomen tot het gaat borrelen , en roer de tomatenpuree, laurierblaadjes en de runderbouillon erdoor. Voeg het vlees weer toe aan de pan en breng aan de kook.
-Dek af met een deksel en zet in de oven. Laat 4 uur koken tot het vlees uit elkaar begint te vallen. Trek het vlees in stukken en roer door de saus.
serveer er aardappelen of pappardelle bij
Bron
olive magazin