Een pan gerecht met room-spinazie en kip

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2022
  • Een pan gerecht met room-spinazie en kip

    Een pan gerecht met room-spinazie en kip

    Een pan gerecht met room-spinazie en kip

Makkelijk eenpansgerecht ! Vol van smaak, dankzij sjalotten, wijn en romige spinazie, kip.....klaar binnen 30 minuten ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 kippendijen zonder botten
1 theelepel gedroogde kruiden naar keuze, (ik gebruik een mix van oregano en basilicum, of ik gebruik 1 theelepel Italiaanse kruiden)
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel zoete of gerookte paprika
½ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
1 ½ eetlepel olijfolie
3 teentjes sjalotten, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
10 cl witte wijn of kippenbouillon
10 cl zure room
10 cl slagroom
1 eetlepel boter
zout, naar smaak
150 g verse babyspinazie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Dep de kippendijen droog.
-Meng in een kleine kom de gedroogde kruiden, knoflookpoeder, paprika, zout en peper en wrijf het kruidenmengsel over de kippendijen.
-Verhit olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
-Voeg kip toe aan de verwarmde olie; bak 6 tot 7 minuten per kant, of tot de kip gaar is. Gebruik een Instant Read Thermometer om te controleren op gaarheid. Kip is klaar als de interne temperatuur 75°C registreert.
-Haal de kippendijen uit de pan en zet apart.
-Zet de pan terug op middelhoog vuur en roer de gesneden sjalotten erdoor; kook voor een minuut, of tot ze gaar zijn. Roer de knoflook erdoor en bak 20 seconden, of tot het geurig is.
-Voeg kippenbouillon of wijn toe; klop de zure room erdoor en breng het mengsel aan de kook. Zorg ervoor dat je roert zodat de zure room niet gaat schiften.
-Klop de slagroom erdoor
-Roer de boter erdoor; roer tot het smelt.
-Bak en roer 2 tot 3 minuten, of tot de saus iets ingedikt is.
-Voeg de spinazie toe en kook een minuut, of tot de spinazie geslonken is.
-ALS de saus te dik is, voeg dan een beetje vloeistof (kippenbouillon of wijn) per keer toe, of totdat de gewenste consistentie is bereikt.
-Voeg de kip terug in de pan en laat 1 minuut verwarmen (niet koken)

Bron

easy recipes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten