Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-05-2022
  • Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

  • Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

  • Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

  • Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

  • Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

  • Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

  • Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

    Javaanse Stoofpot Uit De Oven.....

Nu , na het opa en oma weekend......( georganiseerd door de N.K.C ) hadden we even genoeg van patat met vegaburger of frikandel , tomatensoep met broodje knakworst en pannenkoeken. ( Hoewel het hartstikke leuk was om te zien met hoeveel flair onze 2 kleindochters van 11 tussen volwassenen aan het pannenkoeken bakken waren. Tja, in zo'n georganiseerd weekend spelen de kleinkinderen de HOOFDROL en draait natuurlijk alles( dus ook het eten) om de kinderen.Ondanks het schitterende weer ging toch deze stoofpot vandaag de oven in. Lekker met rijst , peultjes, pittige augurkjes en gefrituurde uitjes. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gram  riblappen (in blokjes van ca. 3 cm)
75 gram boter
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
uien (in kwart ringen)
75 gram bloem
500 milliliter rundvleesbouillon ( 2 blokken met minder zout)
2 laurierblaadjes
4 eetlepels azijn
4 eetlepels ketjap manis
0.5 eetlepel sambal oelek of 1 el sambal badjak , of hoeveelheid naar smaak
1 bosje bladselderij (grof gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan, snijplank, mes, oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 graden.
Meng zout naar smaak door het vlees. Verhit de boter met de olie en bak het vlees( eventueel in porties) snel rondom lichtjes bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij. Fruit de uien circa 5 minuten in het overgebleven vet . Voeg de bloem toe en bak de bloem 3 à 4 minuten al roerend mee.
Voeg vervolgens de bouillon en de laurier toe en breng alles al roerend aan de kook. Voeg het vlees, sambal. ketjap en de azijn toe. Roer alles goed door. Zet het deksel op de pan en zet de pan 3 ½ uur in het midden van de oven. Stoof dan nog 30 minuten zonder deksel verder. Voeg water toe als het te droog mocht worden.
Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog ketjap en sambal. Vis de laurier eruit en bestrooi het geheel met grof gehakt selderijblad.

Kook ondertussen de rijst. Serveer met sperzieboontjes of peultjes. Lekker met een zuurtje van augurk en wat gefrituurde uitjes.

Bron

Licht aangepast recept van Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten