Zalmspies van de barbecue
- Vis, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 09-05-2022
We hebben weer een heel lekker barbecuerecept gemaakt, dit keer eentje met vis. Namelijk deze zalmspies met paprika, knoflook en honing. De volgende keer dat de barbecue wordt aangezet, staan deze zalmspiesjes er zeker weer op. Recept voor 3 spiezen en duurt ongeveer 50minuten.Benodigheden
- 200 gr zalm
- 1 paprika
- 1 teen knoflook
- 2 tl honing
- 1 tl olie
- 3 el sojasaus
- snufje zout en peper
Bereidingswijze zalmspiesDit recept is zowel eenvoudig als heerlijk. Het kan worden gebruikt als bijgerecht voor elke maaltijd, of zelfs als hoofdgerecht. Zalm zit vol met Omega-3 vetzuren en is een geweldige bron van eiwitten, waardoor het een uitstekende aanvulling is op elk dieet. De paprika's geven het gerecht een krokante textuur, die goed in balans is met de zachte zalm.Snijd de zalm in grote stukken, net als de paprika. Meng sojasaus, olie, honing en 1 uitgeperst teentje knoflook in een kom. Doe de zalm en marinade in een kom en zet minimaal 30 minuten in de koelkast. Als dat klaar is, rijg je de zalm met spiezen en wat paprika.
Heerlijk recept en makkelijk te maken! Zelf voor t eerst gegeten op een BBQ van een bedrijfsuitje bij MijnWolfslag. Nu met het lekkere weer is het zeker een aanrader.
Ingrediënten 2 personen
200 gr zalm1 paprika
1 teen knoflook
2 tl honing
1 tl olie
3 el sojasaus
snufje zout en peper
Benodigdheden
BarbecueBereidingswijze
Snijd de zalm in grote stukken, net als de paprika. Meng sojasaus, olie, honing en 1 uitgeperst teentje knoflook in een kom. Doe de zalm en marinade in een kom en zet minimaal 30 minuten in de koelkast. Als dat klaar is, rijg je de zalm met spiezen en wat paprika.
Bron
Mijn buurvrouw
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties