Piccalilly
- Internationaal, Saus/dressing
- 20-30 min.
Basisrecept Picalilly
Lekker bij een captainsdinner...
Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram gemengde groenten (in stukjes)300 milliliter azijn
25 gram bloem
1.5 eetlepels dijonmosterd
0.5 eetlepel suiker
1 theelepel gemberwortel (geraspt)
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels zilveruitjes of
2 eetlepels augurken
Bereidingswijze
Kook de groenten beetgaar in ruim water met 10 gram zout per liter. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
Meng 100 ml azijn met de bloem, mosterd, suiker, gember, kerrie, kurkuma en olie. Breng de rest van de azijn en 200 ml water aan de kook en giet een beetje ervan bij het bloemmengsel. Doe dit mengsel in de pan en kook zachtjes al roerend 2-3 minuten tot een dikke saus. Schep de groenten en zilveruitjes erdoor en kook 1 minuut door.
Vul de potten tot net onder de rand met deze piccalilly, sluit de potten en laat ze ondersteboven afkoelen. De piccalilly is 4-6 maanden houdbaar.
Bron
Boodschappen
Serveertip
Gebruik voor dit recept stevige groenten als wortel, bloemkool en pastinaak.
Lekker bij bruine bonen, boerenkoolstamppot, oude kaas, hamburger, biefstuk, friet en pateÌ.