Piccalilly

  • Internationaal, Saus/dressing
  • 20-30 min.

Basisrecept Picalilly

Lekker bij een captainsdinner...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram gemengde groenten (in stukjes)
300 milliliter azijn
25 gram bloem
1.5 eetlepels dijonmosterd
0.5 eetlepel suiker
1 theelepel gemberwortel (geraspt)
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels zilveruitjes of
2 eetlepels augurken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de groenten beetgaar in ruim water met 10 gram zout per liter. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
Meng 100 ml azijn met de bloem, mosterd, suiker, gember, kerrie, kurkuma en olie. Breng de rest van de azijn en 200 ml water aan de kook en giet een beetje ervan bij het bloemmengsel. Doe dit mengsel in de pan en kook zachtjes al roerend 2-3 minuten tot een dikke saus. Schep de groenten en zilveruitjes erdoor en kook 1 minuut door.
Vul de potten tot net onder de rand met deze piccalilly, sluit de potten en laat ze ondersteboven afkoelen. De piccalilly is 4-6 maanden houdbaar.

Bron

Boodschappen

Serveertip

Gebruik voor dit recept stevige groenten als wortel, bloemkool en pastinaak.

Lekker bij bruine bonen, boerenkoolstamppot, oude kaas, hamburger, biefstuk, friet en paté.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paula_bijl avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten