Gestoofde Andalusische kip

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2022
  • Gestoofde Andalusische kip

    Gestoofde Andalusische kip

    Gestoofde Andalusische kip

Gestoofde Andalusische kip in Spaanse olijvensaus. Dit gerecht maakt gebruik van kippendijen, die niet alleen lekkerder zijn dan borstvlees, maar ook een stuk goedkoper zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 ml olijfolie
8 scharrelkippendijen
1 Knoflookbol
1 ui
2 tl bloem
2 takjes verse rozemarijn
1 Glas droge witte wijn
1 snufje Zwarte peper
1 snufje Zout
1 glas water
200 g ontpitte groene en ontpitte zwarte olijven
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Zet een brede pan op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe, kruid de kippendijen licht en bak ze bruin in de pan. Leg ze eerst met de velkant naar beneden, omdat ze een beetje vet zullen afgeven, wat zal helpen om het vlees te kleuren en de rest van de ingrediënten te karamelliseren.
-Zodra beide kanten goudbruin zijn, leg je ze opzij en begin je de in dunne plakjes gesneden knoflook en ui te bakken in dezelfde pan.
-Voeg, als ze goudbruin zijn, de bloem toe en roer constant gedurende 1 minuut zodat de bloem niet deegachtig of klonterig wordt.
-Doe de kip terug in de pan, voeg wat rozemarijn toe en schenk het glas witte wijn erbij.
-Roer de saus om de bloem op te lossen en reduceer de wijn tot de helft om de alcohol te verbranden en de zuurgraad toe te voegen die het gerecht nodig heeft.
-Voeg nu de zwarte peper, het glas water en de olijven toe en smoor het gerecht ongeveer 20 minuten, tot de kip mals is en de ingrediënten zijn samengebracht in een sappige, rijke saus.

Proef de kruiding en voeg eventueel toe naar Uw eigen smaak .

Bron

O. Alibhoy

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten