Albongidas en salsa (gehaktballen op zijn Spaans)

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2022
  • Albongidas en salsa (gehaktballen op zijn Spaans)

    Albongidas en salsa (gehaktballen op zijn Spaans)

    Albongidas en salsa (gehaktballen op zijn Spaans)

In Spanje ook als tapa geserveerd ; pittige balletjes in saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de gehaktballen :
500 g runder- of lamsgehakt
1/4 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 snufje Zout & zwarte peper
1 takje platte peterselie
1 sneetje wit brood
100 ml melk
1 ei

Voor de saus :
4 el Spaanse olijfolie
3/4 van een ui
4 teentjes knoflook
1 kleine wortel
1 klein blikje doperwtjes
1 glas Spaanse rode wijn
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 snufje Zout
1 blikje gehakte pruimtomaten
1 tl suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Week het brood in de melk.
-Hak de knoflook, Spaanse ui en platte peterselie fijn
-Klop het ei los en meng alle ingrediënten in een bakplaat en kneed dit deeg met schone handen gedurende 2 minuten (niet te veel werken, want dan worden de gehaktballen rubberachtig).
-Maak balletjes door het gehakt tussen je handen te rollen en leg ze op een bakplaat.
-Rooster ze 10 minuten in de oven met een scheutje Spaanse olijfolie op 180 graden.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met wat Spaanse olijfolie en fruit vervolgens de fijngehakte knoflook, wortel en Spaanse ui tot ze transparant zijn.
-Voeg de tijm, rozemarijn, zout, suiker, peper en het glas Spaanse rode wijn toe en flambeer.
-Laat de wijn tot de helft inkoken en voeg de gesneden tomaat uit blik toe. Kook gedurende vijf minuten, voeg de doperwtjes en gehaktballen toe en kook alles samen nog vijf minuten tot de gehaktballen volledig gaar zijn.

Bron

O.Alibhoy

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten