Zoete ui op de barbecue

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2022
  • Zoete ui op de barbecue

    Zoete ui op de barbecue

    Zoete ui op de barbecue

Lekker bijgerecht voor Uw grill party 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel parmezaanse kaas (geraspt)
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel honing
2 eetlepels tijmblaadjes (fijngehakt + extra)
4 uien (zoete)
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
satéprikkers

Bereidingswijze

Snij de uien in plakken van 1,5 cm dik. Rijg de plakken ui op spiesjes.

Meng de zonnebloemolie met de balsamicoazijn, tijm en de honing. Bestrijk er de plakken ui mee.

Rooster de spiesjes 6 minuten indirect op de barbecue. Keer ze om en rooster nog eens 6 minuten. Bestrijk met de rest van marinade en keer de spiesjes weer om. Na ongeveer 15 minuten zijn de uiplakken gaar. Leg ze mooi op een schaal en bestrooi met de kaas en extra tijm.



Tip:
Houten satéprikkers week je best even in wat water. Zo verbranden ze niet tijdens het grillen.

Bron

spar

Serveertip

Tip:
Houten satéprikkers week je best even in wat water. Zo verbranden ze niet tijdens het grillen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten