Aspergeroomsoep met ricottakoekjes

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2022
  • Aspergeroomsoep met ricottakoekjes

    Aspergeroomsoep met ricottakoekjes

    Aspergeroomsoep met ricottakoekjes

Aspergeroomsoep in een modern kleedje 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sneetjes toastbrood (oudbakken)
500 g asperges (in stukjes)
800 ml groentebouillon
1 tl sinaasappelschil (geraspt)
1 bosje verse bieslook (fijngesnipperd)
1 lente-uie bosje
1 ei
1 el boter
2 el olie
20 cl room
2 el ricotta
tabasco
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schil de asperges met een dunschiller, breek er de harde eindjes af en snij ze in niet al te kleine stukken. Rasp de sinaasappelschil. Snipper de bieslook fijn. Snij de korsten van het brood en verkruimel het brood in de keukenmachine.
Ricottakoekjes :
2 Meng het paneermeel met de ricotta, het ei, de bieslooksnippers, een snuifje peper en zout. Kneed tot een
soepel deeg. Vorm er 12 koekjes van en bak ze goudgeel in olie. Laat even drogen op keukenpapier.
3 Doe het aspergeafval in een grote pan en giet er de bouillon over. Voeg de geraspte sinaasappelschil en
een snuifje zout toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
4 Zeef de aspergebouillon. Doe er de asperges en een klontje boter bij en laat opnieuw 10 minuten zachtjes koken. Schep de aspergepunten met een schuimspaan uit de pan. Mix de rest van de soep glad. Roer
er de room door en laat nog even koken. Voeg de aspergepunten toe, kruid met peper en zout. Schep de soep in warme borden. Geef er de ricottakoekjes bij. Werk af met lenteuitjes en een paar druppeltjes tabasco.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten