Aspergeroomsoep met ricottakoekjes
- Belgisch, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-05-2022
Aspergeroomsoep in een modern kleedje
Bereidingswijze
1 Schil de asperges met een dunschiller, breek er de harde eindjes af en snij ze in niet al te kleine stukken. Rasp de sinaasappelschil. Snipper de bieslook fijn. Snij de korsten van het brood en verkruimel het brood in de keukenmachine.
Ricottakoekjes :
2 Meng het paneermeel met de ricotta, het ei, de bieslooksnippers, een snuifje peper en zout. Kneed tot een
soepel deeg. Vorm er 12 koekjes van en bak ze goudgeel in olie. Laat even drogen op keukenpapier.
3 Doe het aspergeafval in een grote pan en giet er de bouillon over. Voeg de geraspte sinaasappelschil en
een snuifje zout toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
4 Zeef de aspergebouillon. Doe er de asperges en een klontje boter bij en laat opnieuw 10 minuten zachtjes koken. Schep de aspergepunten met een schuimspaan uit de pan. Mix de rest van de soep glad. Roer
er de room door en laat nog even koken. Voeg de aspergepunten toe, kruid met peper en zout. Schep de soep in warme borden. Geef er de ricottakoekjes bij. Werk af met lenteuitjes en een paar druppeltjes tabasco.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties