Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook
- Goedkoop en snel, Borrelhapje
- 0-10 min.
De lente is weer in het land en dat betekent dat de daslook weer welig tiert. Daslook is erg gezond en lekker en je kunt er alle kanten mee op.
Deze keer heb ik een mengsel van verse (geiten)roomkaas met fijngesneden daslook gemaakt om hamrolletjes mee te vullen, lekker als hapje maar je kunt het ook als amuse of voorgerecht maken.
Gekookte ham ligt het meest voor de hand om hiervoor te gebruiken maar schroom niet om bijvoorbeeld Ardennerham, Serranoham of Parmaham te gebruiken.
Let op als de ham erg dun gesneden is moet je misschien 2 schijfjes op elkaar leggen.
TIP: Je kunt de daslook ook vervangen door bieslook.
Bereidingswijze
- Snij de daslook fijn, voeg de roomkaas en een beetje peper uit de molen toe en meng alles goed door elkaar.
- Spreid de ham uit (eventueel 2 schijfjes op elkaar) schep er een lepel van het roomkaasmengsel op, en rol ze op. Snij ze doormidden, of in meerdere stukjes.